Narodna stranka: “SNS deseterac umesto odgovora”

Postavljeno: 06.07.2021

Odgovor SNS-a na pitanje narodnjaka u kom svojstvu direktor BIA govori na lokalnoj televiziji o investicijama u Kruševcu, bio je povod da se Narodna stranka u Kruševcu ponovo oglasi. U saopštenju SNS-a, u kome su nazvani neradnicima, mrziteljima i “neverama”, kažu u Narodnoj stranci, dobili su “pesničke slobode naprednog mudraca”, ali ne i odgovore na pitanja koja su u javnom interesu

– Nismo sigurni o čemu se ovde radi, da li je ovo možda bačena neka nova „Lazareva kletva“ na Narodnu stranku u Kruševcu ili je ovo bilo saopštenje Gradskog odbora SNS Kruševac. Ono u šta smo sigurni jeste da se po ko zna koji put pokazalo da Srpska napredna Stranka u Kruševcu, na sam pomen imena „onog čije se ime ne pominje“, a koji se ne skida sa lokalnih televizija, reaguje vrlo burno i agresivno – ocenjuju narodnjaci u saopštenju za javnost.

Konstatuju i da Narodna stranka nije protiv izgradnje grada, niti bilo kome od njih „pada na pamet da gospodinu Gašiću brani da voli Kruševac“, ali da „ne dozvoljava da bilo ko obmanjuje građane Kruševca, niti da se bilo ko kiti tuđim perjem“, a da se „Gospodin Gašić u prilogu RTK izgleda baš „zagrnuo“ tuđim zaslugama“.

Izvodeći „aristotelovskom logikom“ dokaze da Bratislav Gašić, kao direktor BIA, mora biti nestranačka ličnost, u Narodnoj stranci pitaju kakve veze direktor BIA može da ima sa planom razvoja jednog grada u Srbiji i kreditima koje uzima taj grad i u kom svojstvu on predstavlja planove razvoja grada Kruševca?

– Gospodin Gašić treba da radi svoj posao za koji ga plaćaju građani Srbije, a ne da radi posao gradonačelnice grada Kruševca – navode narodnjaci.

– Smatramo da je gradonačelnica Kruševca dovoljno rečita i sposobna da samostalno predstavi svojim građanima plan razvoja grada, pa čak da istrpi i kritiku, bez da traži pomoć „obaveštajne službe“. To je jedini legitimni i zakonom propisani način. Sve ostalo je puko stranačko hvalisanje i sakupljanje jeftinih političkih poena – kaže se u saopštenju.

Ipak, pošto se, kako kažu, „sam „ugurao“ u aktuelnu tematiku grada Kruševca, kao šef „obaveštajne službe“ , narodnjaci veruju da može i da objasni na šta je u rekonstrukciji Trga kosovskih junaka tačno utrošeno 490 miliona dinara.

– Gledajući rekonstruisani Trg kosovskih junaka, ne stiče se utisak da su radovi koštali 4 miliona evra, pa ga molimo da objasni po stavkama šta je koliko koštalo na tom trgu. Eto mu i prilike da se ponovo pojavi na televiziji i govori o gradu koji voli – poručuju narodnjaci i dodaju da, dok se u Srpskoj naprednoj stranci ne dogovore ko će građanima Kruševca da položi račune za rekonstruisani trg, NS će nastaviti da insistira na transparentnosti trošenja sredstava iz budžeta grada Kruševca. Insistiraće, navode, i da svaki građanin Kruševca, može da dobije tačnu i preciznu informaciju, gde su utrošene njegove pare – u javno dobro ili možda u nečiju privatnu svojinu.

– Ono na čemu Narodna stranka takođe insistira i insistiraće i ubuduće je da svako obavlja posao za koji je školovan, kvalifikovan ili plaćen. To je jedini put kojim ova zemlja može izaći iz ambisa u koji ju je gurnula ova bahata i nestručna vlast. U suprotnom, sledi nam još brži pad – zaključuje se u saopštenju Narodne stranke koje je, zapravo „odgovor na odgovor“ naprednjaka.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top