Na sednici Skupštine, naredne srede i o novim priznanjima grada

Postavljeno: 20.05.2021

Novo zasedanje gradskog parlamenta najavljeno je za sredu 26. maj, a na dnevnom redu je, između ostalog i ustanovljavanje priznanja “Zahvalnica grada Kruševca” koja će se dodeljivati povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja grada

Nešto više od 40 tačaka dnevnog reda  predviđeno je za narednu skupštinsku sednicu, a, konkretni predlog za ustanovljavanje posebnog priznanja “Zahvalnica grada Kruševca” podneo je Organizacioni odbor za obeležavanje 650-te godišnjice Grada. Ono bi se, kako je navedeno u obrazloženju, dodeljivalo ove godine pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, društvenim organizacijama i udruženjima građana koji su “doprineli infrastrukturnom, privrednom, kulturnom i sveobuhvatnom društvenom razvoju grada i obeležili istoriju razvoja grada”. Predlog za dobitnike ovoga puta ne daju građani, već će ga sačiniti Komisija za kadrovska i administrativna pitanja.

Inače, odbornici će se u sredu najviše baviti planovima detaljne regulacije, njihovim usvajanjem ili odlukama o izradi (više Industrijskih zona, Lipovac, Šumice, deo Starog aerodroma…) ili, pak njihovim izmenama i dopunama (Park Bagdala). Takođe, na dnevnom redu su i izmene planova generalne regulacije.

Među prvim tačkama dnevnog reda je usvajanje rebalansa budžeta za ovu i usvajanje završnog računa budžeta za prethodnu godinu, a odbornici će doneti i odluku o dozvoli da se JKP Gradska toplana kreditno zaduži za 500 miliona dinara, a da garant tog kredita bude JKP Vodovod. 

Razmatraće se i više kadrovskih rešenja, ali i promena namene određenih katastarskih parcela, te izmena i dopuna ovogodišnjeg Programa otuđenja zemljišta u javnoj svojini. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top