Taktički kurs civilno – vojne saradnje u Kruševcu

Postavljeno: 20.05.2021

U organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju Generalštaba Vojske Srbije, u Kruševcu se realizuje taktički kurs civilno – vojne saradnje za oficire Vojske Srbije. U okviru kursa, u Gradskoj upravi je održano predavanje za instruktore i polaznike, koje su, pre radnog dela pozdravili i čelnici grada

Stepen civilno – vojne saradnje i koodinacija koju grad Kruševac neguje sa ovdašnjim Garnizonom, posebno jse pokazala značajnom u vreme pandemije korona virusa, kada su realizovanebrojne zajedničke humanitarne akcije, istakla je gradonačelnioca Kruševca Jasmina Palurović, pozdravljajući učesnike dvonedeljne obuke za oficire Vojske Srbije.

– Vojska Srbije je činilac na koga uvek može da se računa u vreme elementarnih nepogoda, održavanja svečanosti i manifestacija i drugih događaja koji zahtevaju podršku za civilno stanovništvo – rekla je Palurović, dodajući da Kruševac kontinuirano radi na proširenju i jačanju saradnje dva sektora.

Na gostoprimstvu se gra

du zahvalio potpukovnik Živko Božić. On je podsetio da se sa konceptom civilno – vojne saradnje otpočelo još 2006., sa tendencijom stalnog unapređenja i razvoja, a da okosnicu saradnje vojske sa civilnim sektorom čine upravo jedinice lokalne samouprave.

Usledila je, potom, prezentacija o organizacionoj strukturi Grada i Gradske uprave koju je održao načelnik Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Dušan Todorović, a u nastavku predavanja bilo reči o strukturi i radu Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije i Gradskog štaba za vanredne situacije, sa uvidom u oblike međusobne saradnje.

Inače, tokom dvonedeljne obuke polaznici se teorijski i praktično osposobljavaju za izvršavanje zadataka na različitim pozicijama u jedinici za civilno – vojnu saradnju i na komandirskim dužnostima u multinacionalnim operacijama.

N.B.
Izvor i foto: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top