Na repertoaru Bioskopa „Kruševac“

Postavljeno: 06.10.2022

Na repertoaru Bioskopa „Kruševac“od 6. do 12. oktobra su „Finikove avanture“, animirani film za najmlađe, od 17 i 19 časova i film “Gde si Adame?”, od 21 čas.

Ne zna mnogo ljudi da u svakoj kući žive fini – krznena stvorenja koja postoje među ljudima kako bi se starala o čistoći kuće. Finik je mladi pripadnik fina kojeg ne zanima održavanje čistoće, već smišlja načine kako da pravi smicalice drugim finicima. Ali sve se menja kada upoznaje Kristinu.

To je društvance čupavog izgleda, izuzetno šarenog krzna, neobičnih imena, ponekad i prgavog karaktera i o njihovom postojanju u našim kućama ne zna niko.

Kako bi Pinkfin, Mafin, Pankfin, Grifin, Tinfin, ali i Kristina verodostojno zvučali domaćoj publici, sinhronizacija animacije „Finikove avanture“ je završena, a Đorđe Stojković, Darija Vračević, Marko Kon samo su neke od ličnosti čije ćemo glasove čuti i prepoznati na velikom platnu.

Dokumentarni film “Gde si, Adame?” tvoraca Aleksandra Pliske i Aleksandra Zaporošenka, koji uranja u dubine Svete Gore, riznice pravoslavlja, okom kamere dopire do unutrašnjosti manstirskih zidina, prenoseći neverovatnu atmosferu monaškog života kao uzora koji bi trebalo da služi svima nama “Ovaj film po pravilu nije smeo da nastane…Trebalo je zaslužiti poverenje bratstva na udaljenom od civilizacije poluostrvu, gde žena nema već hiljadu godina.”

Cena ulaznica za sve projekcije je 300 dinara, a poštovanje aktuelnih epidemioloških mera se preporučuje.

Ostale vesti

back-to-top