Tradicionalni prijem povodom Dečije nedelje

Postavljeno: 06.10.2022

Prva nedelja oktobra, tradicionalno je posvećena najmlađima, a u okviru njenog programa realizuje se niz aktivnosti koje će kroz radionice, predavanja, tribine, akcije i druga dešavanja, uključiti i edukovati decu u raznim socijalnim oblastima. Tim povodom, održan je i prijem za mališane PU „Nata Veljković“ u Mozaik sali Gradske uprave

Da bi deca živela u podsticajnom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, u atmosferi punog poštovanja dečjih prava, neophodno je da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i roditeljstvu, čime se obezbeđuje dostojanstven život i podsticaj porodici i deci koja u njoj odrastaju. Zato je ove godine, slogan Dečije nedelje „Šta detetu treba da raste do neba“?

U neformalnom susretu i druženju sa predškolcima PU „Nata Veljković“ (vrtić „Golub mira“), zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović je rekao da je Dečija nedelja prilika za podsećanje da deca treba da budu zaštićena i srećna, da žive u zdravom i sigurnom okruženju, uz neprestanu brigu o zaštiti, unapređenju i promociji dečjih prava.

Mališani su pripremili prigodan program, kao i poklon sa crtežima kojima su ilustrovali ovogodišnju temu, odnosno moto Dečije nedelje.

Deca su imala priliku i da postavljaju pitanja vezana za njihove potrebe i interesovanja u vrtiću i Gradu.

Odgovarajući na konkretna pitanja, zamenik Jovanović je zaključio da Grad Kruševac, kao i uvek do sada, podržava akcije i manifestacije koje doprinose stvaranju povoljnijih uslova za život dece, njihovo srećno odrastanje i bolju budućnost.

Izvor: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top