Mladi rešavaju dileme uz “Teen assistants”

Postavljeno: 05.11.2020

Neformalna grupa „Teen assistants“, koju čine četiri devojke iz Ćićevca, osmislila je projekat kroz koji želi da doprinese očuvanju mentalnog zdravlja mladih. Kako bi što veći broj tinejdžera upoznale sa projektom, danas su organizovale uličnu akciju na platou kod Kruševačkog pozorišta pod nazivom „Ne dozvoli da te boli“

– Mentalno zdravlje je važno i naš cilj je da se o njemu više govori. I mladi i stari treba da se oslobode, da se jave psihologu ili nekome ko je stručan da im pomogne kada imaju problem. Drago nam je da smo našim akcijama uspele da dopremo do velikog broja ljudi – kaže Anđela Nedeljković iz tima „Teen assistants“.

Anđela Nedeljković, Mina Raičević, Teodora Đorđević i Mina Stojanović su okupile tim mladih iz Rasinskog okruga, obezbedile psihoteraputkinju za rad sa mladima i napravile sajt koji se bavi ovakvim temama. U svemu im pomaže mentorka Suzana Gajić Jovanović, sociološkinja.

Teme koje muče mlade tiču se škole, porodice, emotivnih veza, konzumacije alkohola i narkotika. Zato, svi mladi koji imaju dileme, mogu anonimno postaviti pitanje psihoteraputkinji preko sajta www.teenassistants.com , ali i na Instagram i Facebook stranici ovog udruženja. Na svake dve nedelje organizuju se i interaktivne pričaonice preko Zoom aplikacije.

Projekat „Ne dozovli da te boli“ finansira organizacija Razlivalište i UNICEF u okviru programa UPSHIFT4 izazov, ovo je druga javna akcija po redu, a najavljene su još četiri koje će se održati u Brusu, Trsteniku, Paraćinu i Varvarinu.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top