Mlade fudbalerke Napretka izborile vizu za Split

Postavljeno: 12.07.2022

Posle pet i po meseci, tokom kojih je organizovano preko 80 događaja, svečano je završena deveta sezona Sportskih igara mladih. Najbolji SIMOVCI iz više od 50 mesta širom Srbije družili su se i takmičili u Vrnjačkoj Banji, a među onima koji su izborili vizu za međunarodnu završnicu su i fudbalerke kruševačkog Napretka.

Međunarodna završnica u Splitu održaće se od 15. do 20. avgusta u Splitu, gde će doputovati najuspešniji SIMOVCI iz sve tri zemlje učesnice Igara, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Vizom za Split i zlatnim medaljama okitile su se mlade fudbalerke ŽFK Napredak iz Kruševca, kao i fudbaleri “Kolumbija” iz Surdulice.

Finalni turniri održani su, inače, u deset sportskih disciplina: stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku, atletika, odbojka, basket 3×3, tenis, šah, „Lino između dve vatre“ i mali fudbal za mlađe generacije i Coca Cola kupa za dečake i devojčice 2006. godište i mlađe.

Tokom takmičenja u Vrnjačkoj Banji SIMOVCIMA su podršku pružili i naši proslavljeni sportisti, među kojima Dejan Tomašević, Ratko Nikolić i Stefan Birčević, koji je izjavio da je već nekoliko godina uz ovu manifestaciju i da ga raduje što vidi da iz godine u godinu raste broj dece koju vidi na terenima. Proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić naglasio je da je najvažnije što Sportske igre mladih daju priliku i deci koja nisu aktivni sportisti, a da je najveći uspeh ako neko od njih posle Igara ostane u sportu. Učesnike turnira u basketu najviše je obradovalo prisustvo Dejana Tomaševića koji je izjavio da je najveći uspeh videti nasmejanu i zdravu decu koja uživaju u sportu.

Finalne utakmice Coca Cola kupa, koje su odigrane u SC „Ibar“ u Kraljevu, pratio je Dragiša Binić, legenda Crvene Zvezde. Binić je posle odgledanih utakmica rekao da je rado bio podrška ovim dečacima i devojčicama, jer ga uvek čini srećnim da postoje manifesatcije koje deci pružaju priliku da se takmiče potpuno besplatno i koje ne forsiraju samo rezultat, već rade na tome da mladi shvate da su druženje i fair play sastavni deo sporta.

Predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Marija Mihajlović zahvalila se svima koji su bili deo devete sezone Dunav osiguranja Sportskih igara mladih, pre svega deci, koja iz godine u godinu pokazuju da su Sportske igre mladih postale njihova najdraža manifestacija.

S.M.

Foto: Sportske igre mladih

Ostale vesti

back-to-top