Pet načina da se ovog leta zabavite na plaži

Postavljeno: 12.07.2022

Slana voda, mediteranska hrana i predeli koji ostavljaju bez daha svake godine mame sve veći broj turista, pa se može reći da je more omiljena destinacija za letovanje najvećeg broja ljudi. Dok na plivanje i sunčanje odlazi značajni deo dana, čestu dilemu stvara pitanje čime ispuniti vreme provedeno pod okriljem suncobrana. Otkrivamo vam pet načina kako da prekratite dokolicu i uživate u svakom trenutku na peščanoj plaži.

Ukoliko ste se tokom godine žalili kako zbog obaveza nemate vremena za čitanje knjiga, sada je izgovorima došao kraj. Na letovanje ponesite neko štivo za opuštanje, udobno se smestite ispod suncobrana i uplovite u svet svog omiljenog pisca. Ako gužva na plaži ometa vašu koncentraciju za čitanje, tu su i sve popularnije audio knjige. Izaberite delo i naratora koji će vam držati neophodnu pažnju i prepustite se pustolovinama na obali mora.

Igranje društvenih igara jedan je od zabavnijih načina za provođenje vremena na plaži. Odložite svoje mobilne telefone i provedite sa društvom nezaboravne sate. Izbor igara, koje se lako pakuju i ne zauzimaju puno mesta u koferu, je velik, a na vama je da odaberete da li ćete na putovanje poneti karte, Jamb, “Ne ljuti se čoveče” ili neku drugu igru. Zauzmite mesto u hladovini, probudite svoj takmičarski duh i povećajte nivo tolerancije kako bi partije, u kojima budete neslavno poraženi, prošle sa što manje napetosti i nervoze.

Deo ljudi ne uživa u buci i žagoru koji, prigušujući zvuke talasa i galebova, dopiru sa svih strana. Jednostavno rešenje ovog problema predstavljaju slušalice, koje će se postarati za vaše dobro raspoloženje. Uživajte u sunčanju uz omiljenu muziku, emisije i podkaste, a osvežavajući letnji napici rashladiće vaš organizam i učiniće da ovaj vid opuštanja na plaži negujete do kraja letovanja.

Istražujte na internetu mesta koja možete posetiti u toku popodnevnih i večernjih  šetnji. Pronađite neku dobru plažu, ostrvo ili srednjovekovni grad u blizini koji možete posetiti. Dobar izvor informacija često mogu biti i vaši susedi sa plaže. Pitajte ih da li znaju za neki dobar restoran, kafić ili dnevni izlet koji se organizuje u mestu u kom letujete. Neretko se na ovakav način stvaraju prijateljstva koja traju čitavog života.

Za brz i lak povratak u detinjstvo postaraće se nezaobilazne igre u pesku. Uživajte u pravljenju kula i proverite koliko su se vaše sposobnosti popravile tokom godina. Ne dozvolite da vas obeshrabre neobični pogledi, jer za ovu vrstu razonode starosna granica ne postoji. Uz malo mašte i kreativnosti, organizujte sa svojim prijateljima nadmetanje u slaganju oblutaka, a najboljem takmičaru, u ovoj igri koncentracije, obezbedite simboličnu nagradu.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top