Ministar Martinović u poseti „Trayal Korporaciji“

Postavljeno: 28.06.2024

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović posetio je Trayal Korporaciju, jedno od preduzeće sa najdužom tradicijom poslovanja, ne samo u Kruševcu, već i u celoj Srbiji

Generalni direktor „Trayal Korporacije” Miloš Nenezić upoznao je ministra Martinovića sa bogatom istorijom preduzeća uz obilazak izložbene sale, nakon čega je usledio radni sastanak.

Ministru su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada Automatizovane protivgradne zaštite koja je Trayalov projekat, a koja u velikoj meri eliminiše štete od grada. Automatizacija značajno utiče i na uštedu sredstava iz budžeta jer ne zahteva strelce kao ni administrativne radnike, skraćuje vreme potrebno da raketa stigne do gradonosnog oblaka i bude preciznija. Ministar je pokazao veliko zadovoljstvo i interesovanje prilikom upoznavanja sa ovom temom, te je obzirom na predstavljene rezultate ukazao na spremnost da se, za početak, radarski centar Bukulja dovrši, kao i centri u Užicu i Kruševcu, što će onda dovesti do ukupnog broja od 234 automatske protivgradne stanice, a potom i da se automatizuje cela Srbija.

– Danas sam u Kruševcu pored svečanog dela posvećenog istorijskom sećanju, imao zzadovoljstvo da posetim Trayal Korporaciju jednu od najvećih fabrika koja je izuzetno važna za našu privredu, kako zbog duge tradicije i velike lepeze proizvoda koji nastaju po najvišim svetskim standardima, tako i za poljoprivredu jer proizvodi najsavremenije raketne sisteme u oblasti protivgradne zaštite koji mogu biti korišćeni na domaćem i međunarodnom tržištu. Imali smo priliku da se uverimo u kvalitet proizvoda i zato ćemo nastaviti saradnju jer je važno da imamo jednu ovako jaku fabriku koja se digla iz pepela i ponovo postala gigant kojim se ponosimo – istakao je dr Aleksandar Martinović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

J.S.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Bracca kaže:

    Dal mu naložio da proizvodi više raketa za protivgradnu odbranu iži je bilo samo slikanje pred krkanje!!!!

1 thought on “Ministar Martinović u poseti „Trayal Korporaciji“

Comments are closed.

back-to-top