Ministar Dačić posetio PU Kruševac

Postavljeno: 28.06.2024

Ministar unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Ivica Dačić posetio je danas Policijsku upravu Kruševac i tom prilikom je obišao dežurnu službu, operativni centar i razgovarao sa načelnikom Policijske uprave Ivanom Milenkovićem.

Ministar je rekao da je u Srbiji sveukupno smanjen broj učinjenih krivičnih dela i kazao da se aktivno sprovode preventivne akcije i oštre kontrole.

– Sveukupno je smanjen broj učinjenih krivičnih dela na teritoriji Srbije, ne samo u odnosu na prošlu godinu, nego i u odnosu na period od 2001. do 2012. godine. Taj broj je čak manji za 40 odsto, što je za nas od velikog značaja, zato što je svrha postojanja policije da građani budu bezbedni. U tom pogledu, mi želimo da se obezbedi stabilni red i mir, da se spreči narušavanje bezbednosti zemlje i teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a opet, sa druge strane, da građani imaju odnos poštovanja prema policiji, kao što policija treba da ima odnos poštovanja prema građanima – istakao je Dačić i odao priznanje svim policajcima, policijskim službenicima i vatrogascima spasiocima na predanom radu.

O.M.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Goran Stevic kaže:

    Doso da vidi sto mu predsednik odbora preso u sns

1 thought on “Ministar Dačić posetio PU Kruševac

Comments are closed.

back-to-top