Milan Đuričić: Napredak će ostati u eliti!

Postavljeno: 11.01.2021

Novi šef stručnog štaba FK Napredak Milan Đuričić počeo je da sa fudbalerima radi krajem prošle nedelje, usledila je jučerašnja prozivka igrača, a danas se obratio i novinarima. Poznati su i protivnici sa kojima će Napredak odigrati prijateljske utakmice u Antaliji, gde putuje za četiri dana

Đuričič je preuzeo je ekipu koja je u kritičnoj zoni, samim tim i odgovornost koja nije mala, tim pre što se prvenstvo nastavlja već 6. februara:

– Teško je pripremiti ekipu za 25 dana. Prvi put je pripremni period ovako kratak i treba pažljivo odraditi pripreme, jer samo jedna greška u trenažnom procesu može biti kobna, pa je na nama iz stručnog štaba velika odgovornost – rekao je Đuričić.

Đuričić je sa sobom u Kruševac doveo i prvog pomoćnika Srđan Stojčevskog, kondicionog trenera Vladimira Popovića i analitičara Jovan Dabić, a u stručom štabu je ostao trener golmana Miodrag Miletić. Nove izmene očekuju se u samom igračkom kadru, s obzirom da su neki igrači već napustili Klub (sporazumno su ugovore raskimuli Zeljković, Matić, Zuvić) ili je to nagovešteno (Šarac i Leković), a očekuju se i „prinove“:

– Trebaju nam levi bek, ofanzivni vezni, jedan krilni i još dva vezna igrača. Pripremama su se priključili kadet Luka Laban i omladinac Nemanja Đeković, koji idu sa nama u Antaliju i imće šansu da se nametnu. Pjačanja su nam neophodna, jer ne može mladi igrač da se razvije, ako kvalitet iskusnih nije adekvatan – rekao je Đurićić.

Objavljeni su i nazivi timova sa kojima će Napredak odigrati kontrolne utakmice u Antaliji, put koje na pripreme kreće za četiri dana. Protivnici su poljski Stal Mjelec (17. januar), ruski prvoligaši Alania (21. januar) i Tom Tomsk (23. januar), gruzijski Dinamo iz Tbilisija (26. januar) i ruski Ahmat Grozni (28. januar).

Drugi deo superličakog šampionata startuje 6. februara, kada Napredak gostuje Partizanu u Beogaradu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top