Međunarodni dečiji festival pesme i igre u Kruševcu 

Postavljeno: 10.05.2023

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Kruševcu, po deseti, jubilarni put, domaćin je Međunarodnog festivala dečje igre i pesme, u saradnji sa dugogodišnjim partnerskim školama – „Dragomir Marković“ i „Branko Radičević“, a pod pokroviteljstvom Grada. Festival za decu okuplja đake iz više zemalja, a ove godine, gosti su mališani iz Slovenije i Turske. Njih je danas u ime Grada primila pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Jelena Todorović

Ona im je poželela dobrodošlicu u „carski grad“, uz očekivanje da će domaćini pokazati tradicionalno kruševačko gostoprimstvo. Izrazila je i zadovoljstvo što se ova manifestacija održava po 10. put, što govori o njenoj opravdanosti, ali i kvalitetu.

„Ovaj Festival prilika je za razmenu iskustava, znanja, upoznavanje grada, istorije i tradicije, a pre svega pruža vam mogućnost druženja, sticanja novih prijateljstava, što ćete, nadam se iskoristiti na najbolji mogući način“, zaključila je pomoćnik gradonačelnika Jelena Todorović.
Na prijemu se zahvalio direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Dragomir Aleksić, koji je pritom istakao i odličnu saradnju koju škola ostvaruje sa Gradom i podršku koju dobija za projekte.
Na prijemu su se obratili i gosti, predstavnici škola iz Slovenije i Turske, kao i učesnici – mališani koji su pripremili raznovrstan i bogat program za Festivalsko veče u Kruševačkom pozorištu.

Ova multikulturalna manifestacija je koncipirana tako da deca kroz međusobno druženje i kreiranje sadržaja koji će prikazati pronose bogatstvo i raznovrsnost nacionalnog nasleđa i upoznaju se sa lokalnom istorijom i tradicijom.

Domaćini, osnovne škole „Vuk Karadžić“, „Dragomir Marković“ i „Branko Radičević“ su se potrudili da organizuju i edukativne radionice, uz učešće na sportskim igrama i obilazak znamenitosti Grada.

Foto i izvor: Gradska uprava Kruševac

Ostale vesti

back-to-top