Bogat sportski program Vidovdana 2022

Postavljeno: 20.06.2022

U okviru obeležavanja Vidovdana i ove godine se održavaju i brojna sportska takmičenja, sa kojima se počelo već predprošlog, a nastavilo se i uoravo završenog vikenda. Juče je održan Vidovdanski marš, idućeg vikenda državno prvenstvo u atletici…

U objektima kruševačkog Sportskog centra Kruševca (otvoreni sportski tereni otvorenih bazena, otvoreni travnati tereni, Hala sportova, sala za borilačke sportove na zatvorenim bazenima) prekjuče su održane Seoske sportske igre. Učestvovalo je osamdesetak sportista amatera, a ekipe su se nadmetale u 11 disciplina. Najbolja među njima, kao i prošle godine, bile je ekipa Mesne zajednice Kaonik (ispred Čitluka i Velikih Kupaca), čime je izborila i pravo nastupa na regionalnom prvenstvu Seoskih igara koje će se održati u avgustu u Soko Banji.

Juče je u susret Vidovdanu, u organizaciji istoimenog Udruženja građana, krenuo četvrti po redu Vidovdanski marš, maršutom u dužini od 23 kilometra, kojom se kretala srpska vojska predvođena knez Lazarom, na putu na Kosovskim boj. Akciju su podržali i članovi Planinarskog društva Jasterbac, Udruženja penzionera Car Lazar, kao i poklonici očuvanja tradicije i spomena na ovaj važan događaj u srpskoj istoriji.

Sportski deo manifestacije Vidovdan 2022. otvorili su, prethodno, biciklisti. U organizaciji Biciklističkog kluba „Bela stena“ iz Kruševca, a uz podršku Odeljenja za omladinu i sport grada Kruševca, iz Pionirskog parka startovala je Brevet trka – maraton od Kruševca do Leskovca. Brevet je biciklistički maraton bez takmičarskog karaktera, a jedina obaveza učesnika bila je da destinaciju prevale za 20 sati. Učesnici maratona vozili su počasni krug oko Spomenika kosovskim junacima i zatim krenuli put Leskovca.

Posebno intenzivan sportski program najavljen je za naredni vikend. Za početak se u Hali sportova u petak otvara Vidovdanski teniski turnir, koji će potrajati i sledeća dva dana, a na Atletskom stadionu Vidovdanski fudbalski turnir. Od petka do nedelje na moto kros stazi Gajić u Globaru održava se Evropski šampionat (Istočno-evropska zona u moto krosu u kategorijama MX 65 i MX 85), Alpeadria šampionat u moto krosu u kategorijama MX1 i MX2, Balkanski šampionat u moto krosu u svim kategorijama i Nacionalni šampionat u moto krosu u svim kategorijama. U petak i subotu se na otvorenim peščanim terenima Sportskog centra održava turnir u odbojci na pesku, dok se u subotu održavaju Vidovdanski šahovski turnir i plivački miting.

 

Posebna poslastica biće Državno prvenstvo za seniore i seniore u atletici, koje se u subotu održava na kruševačkom Atetskom stadionu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top