Mala izlaznost na izborima za Savete mesnih zajednica, glasanje traje do 18 časova

Postavljeno: 28.11.2021

Manje od tri odsto građana je do 11 časova izašlo na izbore za članove Savete mesnih zajednica, koji se danas sprovode na području Kruševca. Sugrađani do 18 časova na 106 biračkih mesta mogu da glasaju za članove Saveta 54 mesne zajednice

-Do 11 časova od 103.904 birača na teritoriji Kruševca, na 106 biračkih mesta izašlo je ukupno 2.833 birača što znači 2,73 odsto.  Na području gradskih mesnih zajednica glasalo je 947 birača, odnosn 0,91 odsto, dok je na području seoskih mesnih zajednica glasalo 1.886 birača, odnosno 1,82 odsto – rekla je medijima predsednica Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica Jelena Ćurković.

Sva biračka mesta su, prema njenim rečima, otvorena na vreme, a glasanje protiče u najboljem redu.

Izbori se, podsetila je ona, ne sprovode na području četiri naseljenja mesta: Krvavica, Trmčare, Naupare i zaselak Novo Selo, jer je bilo manje prijavljenih kandidata od broja članova Saveta tih mesnih zajednica. To, dodala je ona, znači da se od 598 prijavljenih kandidata bira  496 članova Saveta mesnih zajednica. Bilo je prijavljeno 609 kandidata za 513 članova Saveta, ali je taj broj manji jer se izbori ne sprovode u pomenutim naseljenim mestima. To znači i da je ukupan broj birača umanjen za broj birača u tim naseljenim mestima jer na ovim izborima građani glasaju na osnovu mesta prebivališta, odnosno prema tome na području koje mesne zajednice žive.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top