Kruševačko pozorište sprema novu predstavu – „Čudo u Šarganu“ od aprila pred publikom

Postavljeno: 09.03.2022

Nova predstava „Čudo u Šarganu“ premijerno će biti odigrana u Kruševačkom pozorištu sredinom sledećeg meseca. Reč je o ansambl predstavi sa trinaestoro glumaca, režiju potpisuje Nebojša Bradić, a priliku da se predstave publici imaće i mladi kruševački glumci

 U predstavi će glumiti stalni članovi ansambla Kruševačkog pozorišta, Biljana Nikolić, Marija Gašić, Marija Marić, Dejan Tončić, Predrag Milenković, Nikola Rakić i Jovanka Andrić. Ovom timu prikljuće se i mlađe kolege Filip Milićević, Ema Petrović, Nikola Cvetković i Stevan Zdravić, te Zoran Karajić kao gost.

-Ovo je jedno od najznačajnijih dramskih dela savrmene srpske književnosti. Univerzalno delo Ljubomira Simovića predstavlja priču o ljudima sa margine koji, „životare“ u jednoj kafani, priželjkujući neku bolju budućnost. Priča koja je aktuelna kako nekada tako i danas. Ovim značajnim delom na scenu našeg Pozorišta vraća se i reditelj Nebojša Bradić, koji će u saradnji sa kruševačkim glumcima režirati pomenuti tekst i, verujemo, na pravi način obogatiti repertoar našeg pozorišta- navodi Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.

 Uz Bradića, autorski tim čine dramaturg Jovan Ristić, kostimograf Marina Vuksanović Medenica, kompozitor Zoran Erić. Za scenski pokret zadužena je Marija Milenković Mitrović, te Radivoje Simić kao muzički saradnik.

Zanimljivo je da je Zoran Karajić, koji tumači lik Skitnice, isti lik 1976. godine igrao u tadašnjoj diplomskoj predstavi Primoža Beblera, upravo u Kruševačkom pozorištu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top