Kruševački timovi pripremaju se za prvenstva

Postavljeno: 04.09.2022

Dok su u nekim ligama takmičenja tek na početku, u drugima su se već zahuktala, a neka tek treba da startuju tokom ovog ili početkom narednog meseca, pa su pripreme uveliko u toku.

Početkom septembra sa pripremama za prvenstvo Super B lige počele su rukometašice Gradskog ženskog rukometnog kluba Napredak 12. Iza njih je sjajna sezona. Nakon osvojenog šampionata Druge lige Zapad B, u kome su pretrpele samo jedan poraz, i uspešno odigranog baraža za ulazak u viši rang, našle su se u drugom po jačini rangu, nižem samo od Arkus lige Asocijacije rukometnih klubova Superlige. I, sve se to događa u godini u kojoj ovaj klub zaokružuje deceniju rada, na šta nas podseća i jedan od njegovih osnivača, predsednik Igor Šljivić:

Napredak 12 je osnovan 2012. godine, nastavljač je tradicije velikog @ORK Napredak. Ove godine slavimo za nas veliki jubilej. U prvom trenutku svakako je bilo najvažnije da se krene sa klubom, da se ponovo okupe devojčice koje vole ovaj sport i stvore uslovi njihovog igranja i napredovanja. Ali, naravno da smo od početka imali želju i viziju da kroz rad i kontinuitet napredujemo, da postižemo sve bolje rezultate. Krenuli smo po osnivanju od najnižeg ranga, tzv. beton lige, da bi nastavili ulaznom linijom i od sezone 2013-2014. takmičili smo se u Prvoj ligi, a sada izborili i plasman u viši rang, Super B ligu.

Ekipa se za novu, superligašku sezonu, priprema u Kruševcu:

– Imamo ovde dobre uslove za rad, Halu sportova i Bagdalu. Na vreme smo počeli sa pripremama, kako bismo spremno dočekali novu sezonu. Naravno da neće biti lako, konkurencija je jača, ali je to i dodatni izazov za naše mlade igračice. Cilj je, svakako, najviši rang, do njega se ne dolazi lako, ali i rukometašice i stručni štab baš zato pružiće maksimum u periodu koji je pred nama.

Za razliku od rukometašica, košarkaši Napredak Juniora će minulu sezonu želeti da što pre zaborave. Ligaški deo prvenstva završili su sa više nego skromnim učinkom, sa samo tri pobede, a status nisu uspeli da poprave ni u doigravanju za opstanak u Drugoj ligi, koje su završili na pretposlednjem mestu. Pritom podsećamo da je, bez obzira na rezultatski sušan period koji je iza njega, ovaj klub dobio, kao i prošle godine, sedam miliona dinara (od ostalih klubova više novca je dobio samo FK Napredak), za pripreme za takmičenje seniorskog tima, ali i ostale kategorije. Jasno je da su promene u klubu neminovne, pa je za početak na mesto novog trenera došao Dragan Živanovića, koji je u Napretku već bio i na parketu kao igrač, ali i na trenerskoj klupi.

– Naravno da nam je cilj da ne ostanemo u ovom rangu, jer nam tu i nije mesto. Tim će biti kombinacija mladih igrača iz ove sredine i nekoliko iskusnijih košarkaša. Tu su iskusni Nenad Đurđević, kao i Stefan i Uroš Dobrodolac, Uroš Mihajlović, Aleksandar Đorđević, Filip Jovanović, Nikola Davidović, Aleksa Vučetić, Marko Nestorović, Vojin Lazić, uz još par juniora i pojačanja.

Nadu svakako uliva i to što su igrači pionirske selekcije Napredak Juniora nedavno po prvi put u istoriji kluba postali prvaci regiona, dok je selekcija juniora vicešampionska ekipa najjače međuregionalne lige u Srbiji.

Na „popravni“ će i Vaterpolisti Rasine, koji su, posle dve sezone igranja u Prvoj A ligi, drugom rangu takmičenja, ispali u Prvu B ligu. Pretprošlu sezonu su završili na pretposlednjem mestu sa samo dve pobede, u minuloj su ligaški deo prvenstva završili sa tri pobede kao pretposlednji, da bi u baražu za opstanak izgubili od šabačke Save. Iskreno, mučili su se i retko pobeđivali, pa će Prva B liga ipak možda za sada biti njihova prava mera.

– Učinićemo sve da se što brže vratimo u rang koji smo posle dve sezone napustili. Izvesno je da će neki igrači otići iz kluba, ali se nadam da ćemo uz dobre pripreme i sa onima koji budu u timu pokazati da nam je mesto u višem rangu – kaže generalni sekretar kluba Vladimir Tomašević.

Nadamo se da vreme radi za ove ekipe.

Ostale vesti

back-to-top