Sportisti Palestre osvojili 13 medalja na Nacionalnim igrama Specijalne Olimpijade

Postavljeno: 06.06.2023

Tokom vikenda su održane 17.Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije na kojima su sportisti kruševačke Palestre osvojili 13 medalja, 5 zlatnih, 3 srebrne i 5 bronzanih

Učešće je uzelo 12 gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama, među kojima je i Palestra iz Kruševca, koja se sa svojih 16 sportista nadmetala u ženskom fudbalu, muškoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu.

Palestra je osvojila 1 mesto u ženskom fudbalu i muškoj košarci, a zlatne medalje poneli su i Marković Dalibor u bacanju kugle i Simić Nataša u bacanju kugle i trčanju na 50 metara. Drugo mesto osvojili su Marković Marta i Tairović Rustem u stonom tenisu, kao i Marković Marija za trčanje na 100 metara.

Bronza je otišla u ruke stonotenisera Marić Gorana, Asković Tomislava koji je trčao na 200 metara i skakako u dalj, Marković Dalibora koji je trčao na 100 metara, kao i Marković Marije koja se takmičila u istoj disciplini. Treće mesto sportisti Palestre osvojili su i u inkluzivnom ekipnom boćanju.

– Svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja. Ponosni smo na naše sportiste i osvojene medalje – kaže predsednica Palestre, Mirela Milojević.

Inače, ovaj klub ulazi u završne pripreme za Svetske letnje igre Specijalne Olimpijade Srbije koje se održava od 12. do 26. juna u Berlinu.

Ostale vesti

back-to-top