Kruševački radikali u akciji prikupljanja potpisa

Postavljeno: 12.04.2021

Na štandu u centru grada, kruševački odbor Srpske radikalne stranke započeo je prikupljanje potpisa za dve peticije: jednu lokalnu za izgradnju spomenika Dragutinu Keseroviću i drugu republičku protiv Zakona o istopolnim zajednicama

Zahtev koji su svojevremeno uputili gradskoj upravi – da se u Kruševcu podigne spomenik četničkom komandantu Dragutinu Keseroviću, kruševački radikali sada će dopuniti peticijom za koju su započeli prikupljanje potpisa.

– Smatramo da je taj spomenik potreban ovom gradu kao deo kulture – rekao je predsednik okružnog odbora SRS Dejan Marinković, izražavajući uverenje da će za ovaj predlog prikupiti 10.000 potpisa Kruševljana.

Prema njegovim rečima, predlog radikala je da se spomenik izgradi u centru grada, ispred zgrade Kocka, odakle je Keserović pozdravio Kruševljane povodom oslobođenja Kruševca, ali da su spremni na dijalog o tome. Radikali pozivaju gradsku upravu da obrazuje komisiju za izgradnju spomenika i, kako kaže Marinković, aktivisti SRS će se besplatno uključiti u njen rad.

Ovdašnji radikali istovremeno su se uključili i u republičku akciju Srpske radikalne stranke kojom se prikupljaju potpisi protiv Zakona o istopolnim zajednicama. Peticijom, kaže Marinković SRS želi da spreči da se ovaj zakon pojavi pred poslanicima jer se ova stranka zalaže za „tradicionalne srpske vrednosti i tradicionalnu porodicu“. Na pitanje da li su u okviru tih zalaganja razmatrali peticije kojima bi se, na primer, država obavezala da pomogne samohranim majkama kojima očevi ne plaćaju alimentaciju, Marinković je rekao da su se radikali, dok su bili u Narodnoj skupštini i za to zalagali, ali da njihovi predlozi nisu prošli.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top