Kreativno udruženje Asteri ulepšalo maturu đacima škole „Veselin Nikolić“

Postavljeno: 24.06.2020

Da matursko veče đacima srednje škole „Veselin Nikolić“ ostane u posebnom sećanju potrudile su se članice kruševačkog kreativnog udruženja Asteri. One su, imajući u vidu težak materijalni položaj mnogih roditelja, ali i želju da obraduju maturante, pomogle u organizaciji maturske večeri

S obzirom na to da članice Udruženje prave dekorativne predmete od različitih materijala, promovišući ručnu radinost nasuprot poplavi komercijalnih proizvoda, za maturante su ukrasile prostor u kome je proslava organizovana, te uradile pozadinu za fotografisanje. Takođe su pripemile po ružu za svaku maturantkinju, obezbedile haljinu i cipele za jednu učenicu, tri besplatna šminkanja u saradnji sa kozmetičkim salonima Cosmo beauty i Crystal eyes i besplatno fotografisanje u saradnji sa radnjom Fotofer.

Osmesi maturantkinja i maturanata tokom večeri i fotografisanja govorili su više od reči. 

– Želimo da ovakve humanitarne akcije budu pravilo, a ne izuzetak u našem gradu. Želele smo da pokažemo da je potrebno malo kako bismo usrećili druge. Pozivamo humane ljude da se uključe u ovakve akcije – kazala je predstavnica Udruženja Asteri Jelena Lazić. 

Vrednost projekta koji su sprovele je 25 hiljada dinara, a plan je da Udruženje u narednom periodu organizuje akcije za decu iz osetljivih grupa kao i radionice u školama.

– Želimo decu da podstaknemo na stvaralaštvo i kreativnost. Ideja je da uredimo određeni prostor u školi, da ga osmislimo zajedno sa decom kao kreativni kutak. Epidemija korone nas je omela u tome jer su đaci drugo polugodište pohađali onlajn, ali nadamo se da ćemo to uspeti da uradimo kada počne školska godina – rekla je predsednica Udruženja Asteri Marina Kljajić. 

Asteri je mlado udruženje a, kako navode njegove članice, svi koji se bave kreativnim radom su dobrodošli. Trenutno rade sa različitim prirodnim i recikliranim materijalima, cvećem, papirom, šper pločom, a trude se da očuvaju i pojedine stare zanate. Njihove prostorije su u Ulici Radomira Jakovljevića. 

J.B. 

Ostale vesti

Komentari

  1. Snežana kaže:

    Stvarno lepo. Svaka čast, devojke, iz Udruženja Asteri. Maturantkinjama i maturantima sve najbolje.

1 thought on “Kreativno udruženje Asteri ulepšalo maturu đacima škole „Veselin Nikolić“

Comments are closed.

back-to-top