Kovid ambulanta skraćuje radno vreme

Postavljeno: 25.01.2021

Ambulanta za respiratorne infekcije ili kako je kolokvijalno zovemo Kovid ambulanta u Kruševcu, od danas će raditi od 9 do 17 časova, saopštio je kruševački Dom zdravlja. Isto radno vreme važi i za dane vikenda

Prema informaciji Doma zdravlja, odluka o skraćenju radnog vremena Kovid ambulante koja radi u prostorijama Zdravstvene stanice “14. oktobar”, doneta je na osnovu odluke Ministarstva zdravlja, a rezultat je činjenice da se u međuvremenu značajno smanjio broj pregleda.

Ambulanta je u prethodnom periodu radila od 7 do 22 sata svakog dana, a dok se beležio povećan broj pacijenata, povećavala je i broj lekara i medicinskih sestara preuzimanjem zaposlenih iz drugih zdravstvenih stanica.

Kako je KruševacGrad nedavno pisao, broj pregleda u ovoj zdravstvenoj stanici se u odnosu na kraj prošle godine, kada ih je beleženo oko 500 dnevno, sada više nego prepolovio, a broj prvih pregleda sveo se na ispod stotinu.

Lekari Kovid ambulante i dalje apeluju na sugrađane, naročito na starije i hronične bolesnike da ne čekaju i da na pregled dođu čim osete prve simptome koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom. To su, podsećaju u ovoj ustanovi, povišena telesna temperatura, kašalj, otežano disanje i gubitak čula ukusa i mirisa.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top