Kovid ambulanta izmeštena u Parunovac

Postavljeno: 25.03.2022

Pregled pacijenata sa simptomima koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom od sada se se vršiti u okviru kompleksa Kovid bolnice u Parunovcu. Ambulata radi od 9 do 19 časova, svih sedam dana u nedelji, a bliže informacije građani mogu dobiti na telefon 037 315 05 50

Kovid ambulanta za odrasle ove nedelje izmeštena je iz zgrade ambulante “14.oktobar”, u Kovid bolnicu u Parunovcu.

Pacijenti sa povišenom telesnom temperaturom, bolom u grlu i ostalim simptomima koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom, na pregled od sada idu u Parunovac. Oni sa pozitivnim testom dalju dijagnostiku nastavljaju u toj ambulanti, a pacijenti sa negativnim testom vraćaju se kod svog izabranom lekara gde će nastaviti lečenje – kaže doktorka Marina Kostić, direktorka Doma zdravlja.

Prema njenim rečima, pacijenti koji su već započeli lečenje u Kovid ambulanti u zgradi “14.oktobra”, na pregled i zbog zatvaranja bolovanja javljaju se u ambulantu Doma zdravlja.

Svi pacijenti koji su otvorili bolovanje u ambulanti „14. oktobar“, treba da dođu u Dijagnostički centar (4.sprat), gde će biti pregledani i gde će im biti i zatvoreno bolovanje – rekla je doktorka Kostić.

Doktor Vladan Cvetanović, direktor Kovid bolnice Kruševac, kaže da je Kovid ambulanta koja će od sada raditi u sklopu Kovid bolnice u potpunosti opremljena, a pacijenti sa simptomima korona virusa, javljaju se na portirnici Kovid bolnice, odakle će biti sprovedeni do kovid ambulante.

Inače, tokom dve godine, koliko je Kovid ambulanta radila u zgradi ambulante „14.oktobar“ obavljeno je preko 140.000 pregleda.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top