Kovid ambulanta “14. Oktobar” prestaje sa noćnim radom, Kol centar i dalje otvoren

Postavljeno: 08.05.2020

Nakon ukidanja vanrednog stanja i smanjenja broja slučajeva inficiranih novim korona virusom, gradski Štab za vanredne situacije u Kruševcu je, na preporuku epidemioloških službi i republičkog Kriznog štaba, doneo odluku da se ukine noćni rad u Kovid ambulanti “14. Oktobar”. Kol centar, čiji je cilj bio informisanje najstarijih sugrađana o načinima i pružanju pomoći u vanrednom stanju, nastavlja sa radom svakodnevno od 9 do 15 časova

Ukidanje vanrednog stanja vratilo je u potpunu funkciju gotovo sve javne ustanove i preuzeća, uključujući i Gradsku upravu koja je počela sa redovnim radom. Otvoreni su svi šalteri  uz poštovanje svih sanitarno epidemioloških mera. Gradska uprava je obavezana i da nastavi sa nabavkom dezinfekcionih sredstava, zaštitne opreme i ostalih neophodnih sredstava za zaštitu stanovništva.

S tim u vezi gradski Štab za vanredne situacije naložio je Vodovodu nastavak proizvodnje natrijum hipohlorita i njegovu distribuciju javnom komunalnom, Vojsci Srbije i drugim lokalnim samoupravama, a Javno komunalno preduzeće obavezno je da nastavi dopunjavanje kanistera ovim dezinfekcionim sredstvom za potrebe građana, kao i dezinfekciju  spoljnih površina Opšte bolnice Kruševac, Kovid ambulante Doma zdravlja, privremene Kovid bolnice Hale sportova, Gerontološkog centra, dela dečijeg odeljenja u Dispanzeru za decu, kao i svih ostalih javnih objekata. I Veterinarskoj stanici je naloženo da, po nalogu epidemiološke službe, nastavi dezinfekciju površina javne i ostale namene, te javnih i ostalih objekata i gradskih službi.  

Grad Kruševac će, kako je odlučeno na sednici Štaba za vanredne situacije, uputiti zahtev Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za nastavak fizičkog obezbeđenja Gerontološkog centra Kruševac, Opšte bolnice Kruševac, do stabilizacije epidemijskog talasa, a COVID ambulante Doma zdravlja i privremene bolnice dok imaju veći broj pozitivnih pacijenata na korona virus

Takođe, od Ministarstva odbrane i Vojske Srbije će se zahtevati da nastave sa dezinfekcijom svih javnih površina koje su i do sada dezinfikovali i javnih i drugih ustanova za koje postoji potreba dezinfekcije usled boravka zaraženih od Kovida 19. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top