Korona virus ušao i u kruševački Gerontološki centar

Postavljeno: 16.04.2020

Štab za vanredne situacije grada Kruševca danas je izdao naredbu u kojoj se stručnom timu ovdašnje  Bolnice nalaže da pregleda korisnike kruševačkog Gerontološkog centra koji imaju pozitivan nalaz na KOVID 19,  što potvrđuje prisustvo virusa u toj ustanovi. Za sada, niko od nadležnih se ne izjašnjava o tome koliko je obolelih, da li su među njima i zaposleni u toj ustanovi  i u kojoj meri je situacija ozbiljna

Štab za vanredne situacije grada Kruševca doneo je na današnjem zasedanju naredbu u kojoj se Gerontološkom centru nalaže da, kako je navedeno,  postupi po preporukama i instrukcijama Zavoda za javno zdravlje u smislu prevencije od širenja zaraze KOVID 19, kako među korisnicima tako i među zaposlenima.

Kruševačkoj bolnici naloženo je da opredeli jedan stručni tim koji će da pregleda korisnike kojima je potvrđen pozitivan nalaz na virus KOVID 19,  te da ukoliko je potrebno da se uradi rentgenski snimak za nekog od korisnika, u dogovoru sa Domom zdravlja, to uradi u KOVID ambulanti u noćnoj smeni kada nema redovnih pacijenata.

Takođe, Domu zdravlja i Opštoj bolnici, naloženo je da od sutra (17.april)  opredele po jednog lekara i po tri medicinska tehničara koji će raditi u Gerontološkom centru kao  ispomoć njihovom medicinskom osoblju i raditi po jednu smenu sa korisnicima kod kojih je potvrđen KOVID 19. Opredeljeno osoblje , kako je navedeno, radiće po preporukama Zavoda za javno zdravlje, uz  korišćenje svih mera sanitarne zaštite i medicinske opreme.

Pripadnicima  Vojske Srbije, Štab za vanredne situacije naložio je uspostavljanje  dvadesetčetvoročasovnog obezbeđenje objekta Gerontološkog centra, Veterinarskoj stanici da dva puta dnevno vrši dezinfekciju unutrašnjeg prostora ustanove, a Javnom komunalnom preduzeću da jednom dnevno vrši dezinfekciju dvorišta.

O tome koliko je tačno  pozitivnih na korona virus u Gerontološkom centru , kao i to da li među njima  ima i zaposlenih u ovoj ustanovi, do ovog trenutka od nadležnih nismo uspeli da dobijemo informacije.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top