Kolo srpskih sestara obeležilo Malu Gospojinu

Postavljeno: 21.09.2021

Sečenjem kolača i posluženjem za članice, onako kako trenutna epidemiološka situacija nalaže, Kolo srpskih sestara Kruševac obeležilo je Malu Gospojinu. Ovogodišnja kolačarka, mlada članica Kola Vesna Milosavljević kolačarstvo je predala dugogodišnjoj članici Sanji Radosavljević

Slava koju kruševačko Kolo srpskih sestara kao svoju obeležava 118 godina, odnosno 29 od obnavljanja rada, bila je povod da se članice, sestre, okupe, ali i razmene ideje za nove humanitarne akcije te obiđu članice koje su bile sprečene da dođu i odnesu im posluženje.

– Ove, kao i prošle godine, zbog epidemiološke situacije danas nismo u društvu prijatelja i gostiju iz javnog i društvenog života. Nadam se da će naredne godine biti bolje – kazala je predsednica Kola srpskih sestara Kruševac Snežana Stajković.

Epidemija nije sprečila pripadnice ovog humanitarnog udruženja da rade i pomažu.

– Izmedju dve slave Kolo je imalo mnogo akcija, bez obzira na ovakvu situaciju. Naša sledeća akcija odnosi se na obeležavanje Dečije nedelje, kada nosimo najmlađima i đacima nosimo pribor i posluženje. Takođe, plan je da povodom 1. oktobra, Dana starih, posetimo Gerontološki centar, ali to će zavisiti od trenutne situacije – napomenula je Snežana Stajković.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top