Slavska posna trpeza

Postavljeno: 18.12.2023

U sezoni posnih slava kreativnost domaćice za pripremu svečane trpeze je najvažnija za kompletan užitak gostiju. Ako Vam nedostaje ideja, nudimo jednostavna rešenja za čiju pripremu još imate vremena za sutrašnjeg Svetog Nikolu

Predjela kao prvi obrok koji će oduševiti sve goste: poslužite raznovrsne salate, poput ruske salate sa svežim povrćem, kiselim krastavcima i sojinim majonezom. Tu je i tradicionalna posna sarma, bogata različitim povrćem i pirinčem, koja će zadovoljiti i najzahtevnije ukuse.

Kao glavno jelo, predstavite posnu pitu sa pečurkama i spanaćem, koja će oduševiti sve gurmane svojim bogatim ukusom. Dodajte kuvani pasulj sa crnim lukom, šargarepom i peršunom, kao savršen prilog. Posni kolači su deo tradicije koji će zasladiti vašu trpezu.

Pripremite medenjake, orasnice i posne krofne sa džemom od šljiva. Za one koji vole voće, nudite raznovrsne voćne salate ili kompote od suvog voća.

Važno je da se trpeza sastoji od raznovrsnih jela kako biste zadovoljili svačiji ukus. Prilagodite recepte prema sopstvenim željama i ne zaboravite da delite radost ovog posebnog trenutka sa svojim najbližima.

Foto: pinterest.com

T.S

Ostale vesti

back-to-top