Za deset dana uklonjeno osam divljih deponija

Postavljeno: 21.09.2021

Uklanjanjem divlje deponije u Pakašničkoj šumi, koje je završeno u subotu, očišćena je i poslednja od osam divljih deponija čije je saniranje predviđeno projektom Ministarstva zaštite životne sredine, u kome učestvuje Grad Kruševac

Akcija uklanjanja divljih deponija započeta je pre deset dana saniranjem deponije kod bivoljskog groblja, a završena je u subotu uklanjanjam deponije u Pakašničkoj šumi.
U međuvremenu očišćenje su i deponije u naselju Kurilovo, ispod stovarišta Milošević, zatim u Čitluku kod starog mosta i u Velikom Golovodu, po izlasku iz Kruševca, posle mosta sa desne strane ka reci Rasini. Potom na Čokotinom brdu na velikoj krivini, deponija na mestu gde se graniče Kruševac i Ražanj pre Đuniskog mosta kao i ona u Ulici Timočke bune, na samom obodu Novog groblja.

– Na uklanjanju divljih deponija bili su angažovani radnici i mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća Kruševac, a ukupno je uklonjeno 785 kubika kabastog i ostalog komunalnog otpada – rekla je direktorka Javnog komunalnog preduzeća, Snežana Radojković.

Da je u prethodnom periodu na teritoriji Kruševca bilo preko 50 divljih deponija, čiji se broj drastično smanjio kada je Javno komunalno preduzeće uvelo organizovano iznošenje smeća, istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

– Ipak, ne mogu da kažem da su građani prestali da prave divlje deponije, a mi se trudimo da uklanjamo sve koje se u međuvremenu pojave. Koristim priliku da apelujem na naše sugrađane da smeće odlažu na mesta koja su za to predviđena i da ukoliko imaju neki kabasti otpad pozovu naše Komunalno preduzeće koje se uvek odaziva tim pozivima – dodala je gradonačelnica.

Podsećamo, za pomenuti projekat uklanjanja divljih deponija Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je milion dinara, a Grad Kruševac 200 hiljada dinara. U pitanju je treći projekat Grada Kruševca u ovoj godini u saradnji sa pomenutim Ministarstvom. Prvi, koji je završen, odnosio se na pošumljavanje duž Bruskog puta, a drugi, koji podrazumeva gasifikaciju OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ je u toku.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top