Kolo srpskih sestara obeležilo Malu Gospojinu

Postavljeno: 21.09.2020

U specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa, u krugu članica odnosno sestara, bez gostiju, kruševačko Kolo srpskih sestara obeležilo je krsnu slavu, Malu Gospojinu

Kolač je presečen u prisustvu sveštenika ovdašnje eparhije, a ovogodišnja kolačarka Snežana Petković kolačarstvo je predala Vesni Milosavljević. Obe su nove članice Kola.

Kruševačko Kolo spskih sestara je, uprkos pandemiji korona virusa, uspelo da u proteklom periodu sprovede više akcija. 

– Uoči Vaskrsa starijim sugrađanima koji žive sami podelili smo pakete životnih namirnica. Takođe smo sa Kolom iz Aleksandrovca i Kolom iz Leskovca imali akciju u Kosaničkoj Rači, kada smo odneli humanitarnu pomoć za porodice koje imaju više dece. Sličnu akciju smo u junu sprovele u Kruševcu, a nedavno i u Župi. Osnovnoj školi “Dositej Obradović” i školi u Čitluku smo donirali polovnu odeću – kazala je predsednica kruševačkog Kola srpskih sestara Snežna Stajković.

Ova humnitarna organizacija planira akcije koje je moguće sprovesti u skladu sa merama zaštite zbog korona virusa.

Ove godine će izostati poseta Gerontološkom centru povodom Dana starih, ali će članice Kola povodom Dečije nedelje u oktobru posetiti dva vrtića i na otorenom organizovati druženje sa najmlađima. Tada će im odneti posluženje i pribor za crtanje. 

J.B.

Ostale vesti

back-to-top