Radionica za ukrašavanje uskršnjih jaja – u prostorijama Kola srpskih sestara

Postavljeno: 01.05.2021

Među brojne himanitarne akcije kojima ove godine obeležavaju najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, članice Kola srpskih sestara odlučile su da uvrste i radionicu za ukrašavanje uskršnjih jaja. Otvorile su svoj prostor i sa kruševačkim mališanima kroz igru pripremile jaja koja će već sutra obradovati one kojima će biti darovana

– Prvi put organizujemo ovu radionicu u prostorijama Kola, ali se nadamo da će to prerasti u tradiciju, utoliko pre što smo zaista svi uživali i sa našim polaznicima proveli kreativno i korisno vreme. Jaja koja sam danas ukrašavali sutra ćemo pokloniti mališanima Doma za decu i omladinu „Jefimija“ – kaže za KruševacGrad predsednica Kola srpskih sestara u Kruševcu, Snežana Stajković.

Za uskršnju posetu Domu „Jefimija“ već je spremno osamdesetak jaja, sokovi i torta koju je darovao „Mali princ“, a ostatak ukrašenih jaja će, kaže naša sagovornica, članice kola pokloniti medicinarima, policajcima i zaposlenima u ostalim službama koji dežuraju na praznik.

– Nadamo se da ćemo tako da im ulepšamo dan i čestitamo jedan od najlepših praznika – dodaje Snežana Stajkovac.

Kolo srpskih sestara je već, u okviru prazničnih akcija podelilo veliki broj humanitarnih paketa.

– Žiteljima romskog naselja Panjevac darovale smo pakete odeće, obuće i igračke, Gerontološkom centru, tradcionalno, oko 300 svežih jaja, higijenska sredstva i odeću, a na Veliki petak pakete prehrambenih namirnica, sredstava za kućnu higijenu i po karton svežih jaja dobilo je 15 višečlanih porodica i samačkih domaćinstava – nabraja Snežana. Kaže i da je reč o porodicama kojima Kolo već duže vreme pomaže i kroz banku hrane, ali i prigodnim poklonima za važne datume.

Predsednica Kola je u ime ove najstarije ženske humanitarne organizacije u Kruševcu uskršnje praznike čestitala i svim našim čitaocima i čitateljkama, uz poziv da se pridruže Kolu i prema svojim mogućnostima pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

N.B.

Foto: Kolo srpskih sestara

Ostale vesti

back-to-top