Kolo srpskih sestara u vaskršnjoj akciji – od Doma Jefimija, do dežurnih službi

Postavljeno: 02.05.2021

Ofarbana jaja, sokići i torta – sa tim darovima je Kolo srpskih sestara i ovog Vaskrsa posetilo mališane Doma za decu i omladinu “Jefimija”. Radost praznika uz poklone, članice Kola podelile su i sa svima onima koji ovaj dan provode na poslu, brinući se o našem zdravlju i sigurnosti

Vaskršnje druženje sa stanovnicima Doma Jefimija, tradicija je koju Kolo srpskih sestara neguje već dugo. Tako je bilo i danas. U duhu praznika, sa vaskršnjim jajima, sokovima i tortom, provele su vreme sa mališanima ove ustanove.

Jaja ofarbana i ukrašena na jučerašnjoj radionici u prostorijama Kola srpskih sestara, danas su našla put i do onih koji se i u dane praznika staraju da nam život bude bezbedan i da nam zdravlje bude sačuvano.

Predstavnice Kola su, naime, danas našle vremena da sa simboličnim poklonima posete dežurne u više zdravstvenih službi kao što su Kovid ambulanta, Dečiji dispanzer, Služba hitne pomoći, porodilište, dečije, infektivno, interno odeljenje kruševačke Opšte bolnice, odeljenje hururgije, urgentne medicine, ortopedije…, a nisu zaboravljeni ni kruševački vatrogasci.

U prethodnim danima u susret Vaskrsu, Kolo je stanovnicima romskog naselja Panjevac darovalo pakete odeće, obuće i igračaka, Gerontološkom centru sveža jaja, higijenska sredstva i odeću, a na Veliki petak pakete prehrambenih namirnica, sredstava za kućnu higijenu i po karton svežih jaja dobilo je 15 višečlanih porodica i samačkih domaćinstava.

N.B.
Foto: Kolo srpskih sestara

Ostale vesti

back-to-top