KCK poklanja viber stikere

Postavljeno: 04.05.2020

U cilju promocije kulture i manifestacija koje Kulturni centar Kruševac od početka pandemije realizuje putem društvenih mreža, ova ustanova  izradila je i viber stikere koji se mogu preuzeti besplatno. Onlajn programi KCK , pod sloganom “Dezinfekcija kulturom” , poštovaocima kulture dostupni su  i tokom ovog meseca 

Uz tradicionalnu Prvomajsku izložbu koja je ove godine zbog aktuelne epidemiloške situacije po prvi put priređena u digitalnoj formi, Kulturni centar je 1. maja predstavio i stikere, dostupne na viber aplikaciji.

Stikere smo izradili s ciljem da skrenemo pažnju  građanima da ostanu kod kuće ali i da promovišemo naš grad, kulturu, manifestacije Kulturnog centra Kruševac. Stikeri se besplatno mogu preuzeti na fejsbuku, instangramu i klikom na link http://skr.rs/pyd  koji je postavljen na sajtu KCK– kaže Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac.

Kaplarevićka je podsetila da je od uvođenja vanrednog stanja publika imala prilike da online prati različite kulturne sadržaje, od izložbe filmskih plakata, preporuka za dobar film ili knjigu, poruka dana, fotografija iz arhiva KCK, kompletnog sadržaja poslednjeg broja časopisa Putevi kulture, snimaka sa dosadašnjih nastupa i aktuelnih snimaka  polaznika sekcija i škola ove ustanove, te snimaka sa prošlogodišnjih i ovoj godini pre uvođenja vnarednog stanja održanih tradicionalnih manifestacija Kulturnog centra

Tradicionalnu Prvomajsku izložbu smo, umesto u Legatu Milića od Mačve, zbog novonastale situacije, publici predstavili u digitalnom formatu. Pozivu se odazvalo 75 autora iz zemlje i inostranstva, gde smo izuzetno ponosi što su se na izložbi našli i radovi čuvenog Petra Lubarde. U mnoštvo različitih tema, inspiracija, tehnika i senzibiliteta, ovi umetnici su potvrdili univerzalni jezik stvaralaštva u iskonskoj potrebi čoveka da traga za identitetom. Iako pomalo tužni što izložbu nismo mogli da organizujemo u Legatu, zadovoljni smo što smo ipak otvorili vrata, prešli prag i omogućili da izložba obiđe svet– kazala je ona, uz podsećanje da su izložba organizovana u saradnji sa Udruženjem Rasinius i Samostalnim sindikatom Kruševac.

U digitalnoj formi, predstavljen je i programski repertoar Kulturnog centra  za ovaj mesec.

Kako zbog novonastale situacije nismo održali Festival školskog teatra, TIN FEST, Fedraro, Takmičenje sela, Festival podvodnog filma, sada ćemo podsetiti kako je bilo prošle godine. U maju ćemo obeležiti i Dan parkova, tako što smo raspisali konkurs za najlepšu fotogarfiju pod nazivom “Posadi svoj cvet i zagrli svet”. Obeležićemo i Noć muzeja, Digitalnom izložbom crteža, obeležićemo i Noć muzeja. Pored predstava, imaćemo i muzičke koncerte, gde će se predstaviti  i dečji hor KCK – najavila je Kaplarevićka programe koji građanima onlajn biti dostupni tokom ovog meseca.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top