SSP Kruševac osudio zastrašivanje dece Dragana Đilasa

Postavljeno: 04.05.2020

– Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde Kruševac, najoštrije osuđuje  napad i zastrašivanje od strane huligana i kriminalaca koji  su ispred zgrade u kojoj žive deca predsednika stranke Slobode i Pravde puštali uvredljive poruke govora mržnje usmerene ka Draganu Đilasu – stoji u saopštenju Inicijativnog odbora ove stranke u Kruševcu.

U političkoj borbi Srbije  je možda dozvoljeno sve ali deca i porodica nikada i ni po koju cenu ne smeju biti predmet političkih ratova. Ničija porodica i deca ne zaslužuju da budu deo  prljavih i bolesnih igri, ma čija ona bila. Kada se to dogodi onda smo ušli u najmračniju fazu političke borbe – navodi se u poruci kruševačkog SSP-a.

SSP ocenjuje da nasnimljene uvredljive poruke koje već više večeri sa krovova zgrada puštaju  pristalice SNS, angažovane direktno od Aleksandra Vučića, i upozoravaju da je “ovakva klima mržnje i otvorenog lova i crtanja mete na jednog čoveka, koja traje svakodnevno već godinama, apsolutno nedopustiva i pre svega opasna”

Šta će se dogoditi i čija će  odgovornost biti ako dolasci političkih protivnika na kućna vrata postanu rutina ? Gde je odgovornost ako uzvratimo recipročno od nivoa mesne zajednice pa do republike? I na kraju, gde je građanima ta crvena linija koja se ne sme preći? – pitaju se u kruševačkom SSP-u koji, kako stoji u saopštenju, pruža punu podršku Draganu Đilasu i njegovoj porodici.  

Vlasti i njihovim huliganima, kriminalcima i satrapima poručujemo  da više nećemo sedeti mirno i puštati ih da nas zlostavljaju, prebijaju, razbijaju glave, zastrašuju porodice, ucenjuju, pale kuće… Pozivamo sve ljude  da od danas ustanemo zajedno i krenemo u odbranu našeg prvog i neprikosnovenog prava – na život i sigurnost – stoji još u saopštenju.

Reagovanje SSP-a usledilo je nakon što je lider te stranke, Dragan Đilas, u video poruci objavio da je sinoć,  na uglu ulica Patrijarha Varnave i Braničevske u Beogradu, sa zgrade udaljene 30 metara od stana u kome žive njegova deca, sa razglasa skandirano “Đilasu, lopove”, te da su deca “plakala i tresla se od straha“. Đilas je poručio nepoznatim osobama da “matretiraju njegovu deca koja ništa nisu kriva” a predsednika Srbije Aleksandra Vučića naveo kao odgovornog za to što se dešava.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top