U “Kromberg i Šubertu”, uz mere zaštite, počela proizvodnja

Postavljeno: 04.05.2020

Nakon šestonedeljne pauze, prouzorkovane korona virusom, kompanija “Kromberg i Šubert” od danas, 4. maja, u pogonima u Kruševcu sukcesivno počinje proizvodnju

– Plan je da se rad nastavi postepenim uvođenjem zaposlenih u skladu sa potrebama proizvodnje i rada poslodavca. Posebnu pažnju posvetili smo merama bezbednosti i zdravlja na radu – saopšteno je iz kompanije “Kromberg i Šubert”. 

Zaposleni, u skladu sa tim merama, moraju da nose zaštitne maske, dezinfekciona sredstva su postavljena na svim radnim mestima u prostoru fabrike, prilikom ulaska u krug fabrike beskontaktnim digitalnim toplomerima se meri temperatura,  a na svim spoljnim i unutrašnjim ulazima postavljene su dezobarijere za dezinfekciju obuće. Predviđeno je držanje socijalne distance te je smanjen broj zaposlenih na proizvodnim linijama. 

U “Kromberg i Šubertu” navode i da je reorganizovan prostor kantine i spoljni prostor za odmor kako bi se ispoštovala navedena pravila.

U okviru mera zaštite vozila za prevoz radnika će se dezinfikovati dva puta dnevno, između smena. Predviđena je i pojačanu higijena celokupnog radnog prostora koja podrazumeva dezinfekciju svih rukohvata, kvaka, kancelarija, te sprovođenje svih ostalih mera bezbednosti koje su definisane na sastanku održanom sa predstavnicima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje.

Kompanija “Kromberg i Šubert” je u Kruševcu 20. marta obustavila proizvodnju zbog pandemije korona virusa. Tokom šestonedeljne potpune obustave zaposleni su bili na plaćenom odsustvu.

Ova kompanija, koja proizvodi automobilske komponente, pre svega žične sisteme, kablove i proizvode tehnologije brizganja, u Kruševcu  trenutno zapošljava oko 1200 radnika.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top