Kako iskoristiti uskršnja jaja koja su preostala?
Postavljeno: 22.04.2025

Nakon praznika, često se dogodi da u frižideru ostane veći broj uskršnjih jaja. Umesto da stoje i čekaju da se pokvare, iskoristite ih na kreativan i ukusan način, za večeru, užinu ili čak posluženje gostima.
1. Brza salata sa jajima i povrćem
Ova osvežavajuća salata gotova je za manje od 15 minuta, a sastojke većina ima u kući. Potrebno je 4 kuvana jaja, jedna sveža paprika, krastavac, šaka zelene salate, 2 kašike pavlake ili grčkog jogurta, so, biber i limunov sok. Jaja treba iseći na četvrtine, a povrće na tanke kolutove ili trakice. Pomešajte sve u činiji, dodajte pavlaku, začinite po ukusu i blago promešajte.
2. Namaz od jaja i senfa
Za ovaj idealan doručak ili predjelo potrebno je 3 kuvana jaja, kašika senfa, 2 kašike majoneza, so i biber. Jaja izgnječite viljuškom ili ih usitnite u secku. Dodajte ostale sastojke i promešajte dok se ne dobije ujednačena smesa. Namaz čuvajte u frižideru do 3 dana.
3. Punjena jaja sa sirom i šunkom
Treba oljuštiti 6 kuvanih jaja i prepoloviti, izvaditi žumanca i izgnječiti ih sa 2 kašike krem sira i malo seckane šunke. Dodajte začine, promešajte, napunite belanca dobijenom smesom. Za lepši izgled tanjira koji se može poslužiti nenajavljenim gostima potrebno je posuti sušenim peršunom ili alevom paprikom.
Ovi recepti nisu samo praktični, već i odličan za kratak produžetak prazničnog ugođaja.
Komentari