Jutka moli da mu se odloži odlazak u zatvor

Postavljeno: 18.01.2021

Pravosnažno osuđeni Milutin Jeličić – Jutka, koji je zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje trebalo da se javi na izdržavanje zatvorske kazne 20.januara, zatražio je od Osnovnog suda u Brusu odlaganje izvršenja kazne zbog zdravstvenih razloga. Marija Lukić, bivša saradnica nekadašanjeg čelnika Brusa, kaže da je to i bilo očekivano, kao i da ne veruje da će to biti i poslednji put kada će se nadležnim institucijama obratiti sa takvom molbom

Jeličić je da podsetimo, pravosnažno osuđen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje u slučaju bivše saradnice. Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu tražilo je za Jutku jedinstvenu zatvorsku kaznu od 7 meseci, dok je  nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Kruševcu, Jutka oglašen krivim zbog jednog krivičnog dela, nedozvoljene polne radnje.

U prethodnih pet meseci,došlo je do postupka ožaljenja sa obe strane, kao i definitivne odluke o pravnosnažnosti, odnosno izvršnosti presude. Mesna nadležnost u vezi sa realizacijom izvršenja kazne je po mestu prebivališta, što je u ovom slučaju – Osnovni sud u Brusu, s tim što Jeličić ima mogućnost da istu molbu prosledi i kruševačkom sudu.

Krivičnom prijavom PU Kruševac od marta 2018.godine bilo je obuhvaćeno 7 žena, ali je proces pred Osnovni sudom u Brusu otpočet samo u slučaju Marije Lukić. Posle brojnih poteškoća i opšte atmosfere, koja je pratila suđenja, odlukom Vrhovnog kasacionog suda suđenje se premešta u Kruševac. Jutka, koji je danas odborik GG “Za moderan Brus” i u to u opoziciji lokalnog parlamenta, sve vreme je tvrdio da je nevin, kao i da je ceo postupak protiv njega politički motivisan. Sud je poverovao – Mariji Lukić, koja je na kraju imala brojnu podršku, nevladinih organizacija, ali i javnosti.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top