Jutka danas ne ide u zatvor,o datumu odlučuje Viši sud

Postavljeno: 20.01.2021

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, danas se neće javiti na izdržavanje bezuslovne tromesečne kazne na koju je pravosnažno osuđen zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, jer Viši sud u Kruševcu odlučuje o njegovoj molbi za odlaganje datuma odlaska u zatvor. Kako je potvrđeno portalu „Kurševacgrad“, juče su u kruševački sud primljeni spisi koji se odnose na Jeličićevu molbu.

– Odluka o podnetoj žalbi biće doneta u okviru zakonom predviđenog roka – navodi se u odgovoru dostavljenom „Kruševacgradu“ iz Višeg suda koji potpisuje zamenik predsednika Radoslav Marković.

Jeličić je trebalo da se danas javi u zatvor po odluci o izršenju kazne koje je doneo Osnovni sud u Brusu. Kako je ranije objavljeno, kaznu će služiti u ćuprijskom zatvoru. Osuđeni je zatražio odlaganje iz zdravstvenih razloga. Na svoje zdravlje, kako je ispričala Marija Lukić, Jutkina bivša saradnica, oštećena u slučaju za koji je osuđen bivši predsednik opštine, i ranije se žalio, pokušavajući da izbegne suđenje koje se vodilo pred Osnovnim sudom u Kruševcu, gde je na kraju i osuđen zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za slanje poruka, odnosno polno uznemiravanje.

Ceo postupak protiv Jutke trajao je od marta 2018. godine, kada je policija u Kruševcu podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam oštećenih žena. Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu je podnelo sudu optužni predlog samo u slučaju Marije Lukić. Sa brojnim prekidima, preseljenjem procesa iz Osnovnog suda u Brusu u Osnovni sud u Kruševcu po odluci Vrhovnog kasacionog suda, proteste Jutkkinih istoimišljenika, pojavljvanje lidera radikala Vojislava Šešelja koji je izvesno vreme podržavao Jutku, vokupljanja aktivista nevladinog sektora koji su bili potpora Marijinoj borbi, kraj mukotrpnog postupka počeo je da se nazire prošlog avgusta, kada je kruševački sud doneo prvostepenu osuđujuću odluku za nedozvoljene polne radnje.

U oktobru je usledilo oglašavanje po žalbama pred Višim sudom u Kruševcu i na kraju, u novembru i opravosnaženje presude niže sudske instance u celini. Odluka o datumu odlaska u zatvor trebalo bi da bude poslednji put da Jeličić bude predmet procesuiranja kruševačkog pravosuđa, u ovom slučaju.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top