Viši sud u Kruševcu odbio Jutkinu molbu za odlaganje zatvora

Postavljeno: 21.01.2021

Žalbu o odlaganju bezuslovne tromesečne zatvorske kazne,koju je Višem sudu u Kruševcu prosledio Milutin Jelićić Jutka, pravosnažno osuđen za krivično delo nedozvoljene polne radnje, juče je odbijena, a danas i prosleđena Osnovnom sudu u Brusu, koji je nadležan za njeno sprovođenje

Kako je potvrđeno, Osnovnisud u Brusu je krajem prošle godine odbio kao neosnovanu Jutkinu molbu za odlaganje izvršenja zatvorske kazne iz zdravstvenih razloga, a na to rešenje, osuđeni Jutka je uložio žalbu Višem sudu u Kruševcu. Međutim, odbijen je i pred višom sudskom instancom, gde je takođe procenjeno da je molba bez osnova.

Sledeći korak je da se osuđeni Jeličić po pravosnažnosti rešenja Višeg suda uputi na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od tri meseca – rečeno je u Osnovnom sudu u Brusu.

Time je, bar u ovom slučaju, stavljena tačka na skoro trogodišnji slučaj, pokrenut prijavom PU Kruševac Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu u proleće 2018. godine. Tužilaštvo je procenilo da ima osnova za podnošenje optužnog predloga jedino u slučaju Jutkine bivše saradnice Marije Lukić, jedne od sedam oštećenih, obuhvaćenih u prijavi policije. 

Bivšem predsedniku opštine Brus sudilo se pred Osnovnim sudom u Brusu, ali je suđenje ponovljeno nakon premeštanja pred Osnovnim sudom u Kruševcu, gde je 10. avgusta, 2020. godine oglašena prvostepena osuđujuća presuda u slučaju krivičnog dela nedozvoljene polne radnje i oslobađajuća, u slučaju koji se odnosio na slanje SMS poruka – polno uznemiravanje. Dva meseca kasnije Žalbeno veće Višeg suda razmatralo je žalbe tužilaštva i odbrane, da bi konačno, u novembru bila potvrđena prvostepena sudska odluka.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top