Preko 2.000 vakcinisanih za nepuna tri dana

Postavljeno: 21.01.2021

Od početka masovne imunizacije sa kojom se u Kruševcu krenulo pre tri dana, vakcinu kineskog proizvođača primilo je preko 2.000 građana. Imunizacija se sprovodi na sedam punktova u Hali sportova, a za nepokretna lica koja žele da se vakcinišu obezbeđeni su mobilni timovi

Među prvima koji su pozvani da se vakcinišu su naši sugrađani stariji od 65 godina, te pripadnici policije .U Zavodu za javno zdravlje kažu da su pored građana koji su se za imunizaciju prijavili preko portala eUprave, vakcinisani i ostali koji su došli a nisu bili prijavljeni.

Prema rečima epidemiloga Predraga Pavlovića, direktora Zavoda,  do sada bilo nije prijava ozbiljnih neželjenih reakcija ni za kinesku ni za Fajzerovu vakcinu koju je u Kruševac prvo stigla a primili su je tada zdravstveni radnici i korisnici Gerontološkog centra.

Ukupno je do sada za Rasinski okrug stiglo 5.600 vakcina, od čega 3.180 za Kruševac. Pored građana koji su se prijavili preko ePortala, u narednim danima biće vakcinisani i zaposleni u privatnim zdravstvenim ordinacijama, školama i Predškolskoj ustanovi Nata Veljković.

Pored građana koji se vakcinišu u Hali sportova, danas je vakcinu primilo  i 15 nepokretnih lica,  za šta su obezbeđeni mobilni timovi. Istovremeno, danas su Fajzerovom vakcinom revakcinisana 72 korisnika Gerontološkog centra.

Sutra, od 8 časova ujutru, na drugom  spratu Dijagnostičkog centra, vakcinu će primiti još 120 zdravstvenih radnika zaposlenih u Opštoj bolnici i Specijalnoj bolnici Ribarska Banja. 

Inače,  sa imunizacijom u Rasinskom okrugu krenulo se 30. decembra prošle godine kada je Fajzerovu  vakcinu primilo ukupno 620 građana, najpre korisnici Gerontološkog centra i desetoro zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje. Nakon toga usledila je imunizacija zdravstvenih radnika, a vakcinu su tada  primili zaposleni u ovdašnjem  Domu zdravlja i Bolnici, te Specijalnoj  bolnici „Ribarska Banja“.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top