Ivan Mandić u reagovanju na prozivke Bratislava Gašića: „Posle mizoginije i fašizam“

Postavljeno: 21.09.2020

Izjavu u kojoj je Bratslav Gašić pred okupljenim građanima na otvaranju tartan staze u Kruševcu rekao da pritiscima za rekonstrukciju parunovačke škole „za inat neće da izađe u susret dok sve ne bude skockano kako treba“ i da ga nije briga što „dolaze Mandići i svi ostali“, Ivan Mandić je ocenio kao fašističku i pozvao institucije da reaguju

Po ko zna koji put, pred medijima, direktor BIA Bratislav Gašić je targetirao nekog od opozicionih političara u Srbiji, a ovog puta spominjao i porodicu – navodi se u pismu koje je Ivan Mandić, član Predsedništva SSP-a i predstavnik ove stranke u Kruševcu uputio medijima a u kome ocenjuje da je svojom izjavom Gašić  aludirao na rekonstrukciju urušene osnovne škole Vladislav Savić Jan u Parunovcu, koju pohađa i njegovo dete i za čiju se rekonstrukciju već godinama bori. 

– Dakle, drage institucije i poštovana Zagorka, „novinarke koje lako kleknu“ je mizoginija, a „razni Mandići“ na osnovu kojih Bog lično odlučuje da li će popraviti školu ili neće, je fašizam. Nije baš toliki kao kada su decu Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića pokušali da naprave siročadima ali svakako jeste – napisao je Mandić u pismu u kome još podseća da je u vreme protesta „Protiv diktature“ na, kako navodi, „svom privatnom propagandnom glasilu Radio Televiziji Kruševac“, Gašić „mahao njegovom slikom i govorio o njegovoj pokojnoj babi“, da je tada za njega rekao da je „lopov kao i svi iz opozicije“, da je „uzimao pare iz budžeta grada onda kad je bio na vlasti“, a da ga je sada nazvao „neradnikom koji uzima od oca pare za cigare“.

Dajte da definišemo da li me „plaća Đilas da radim to što radim“ ili sam spreman za „socijalnu pomoć koju mi nikada ne bi dao“, kako kaže direktor BIA? I da mu pomognem bar malo. Ja nikada nisam bio u vlasti, niti na jednoj funkciji – napisao je između ostalog Mandić, reagujući i na Gašićeve reči da „neradnicima ne vredi ni socijalnu pomoć da dajemo“.

To što je direktor BIA, Bratislav Gašić, izabrao baš mene, to je zato što Vučić i dalje bira na koje budžetske pare će smestiti svoju poslugu i ne sme da bude pasivan već da nađe neprijatelja, u političkom smislu, razume se. Ovog puta nije pogrešio i to je jedina ispravna stvar koju je uradio. Izabrao je pravog. Hrabro direktore! – navodi se na kraju Mandićevog pisma uz poruku da se  „direktora svih vrsta ne treba plašiti“ jer su smenjivi.

N.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Marko kaže:

    Molio bih Mandića da nam otkrije ko mu piše ove sastave, jer se ne sećam iz školskih dana da je imao ovakav smisao za pisanje.

1 thought on “Ivan Mandić u reagovanju na prozivke Bratislava Gašića: „Posle mizoginije i fašizam“

Comments are closed.

back-to-top