Grupa „Gerila 037“ umetničkom instalacijom protiv prebrze vožnje

Postavljeno: 27.12.2022

Nakon što su, kroz razgovore sa meštanima tog dela Kruševca, saznali za problem prebrze vožnje u Pećkoj ulici, grupa aktivista „Gerila 037“ je, kako je saopštila, postavila umetničke instalacije koje liče na saobraćajne znake za ograničenje.

Na pomenutim instalacijama je bilo navedeno da ograničenje brzine iznosi130 km/h u toj ulici. Znake je neko uklonio istog dana što, prema navodima aktivista te grupe, znači da su uspešno učinili problem vidljivim komšiluku i nadležnim organima.

Novo ograničenje brzine, uzimajući u obzir da je u pitanju naseljeno mesto, kao i da se nedaleko nalazi osnovna škola, je 130km/h. Apelujemo na vozače da se pridržavaju ograničenja. U slučaju prekoračenja brzine, postoji mogućnost da podmićivanje predstavnika saobraćajne policije neće biti dovoljno, i može doći i do gubitka dozvole od 24 sata –navode predstavnici „Gerile 037“ u ironično – šaljivom tonu.

Grupa „Gerila 037“ se u javnosti prvi put pojavila početkom decembra ove godine kada je na vratima kruševačkog Dispanzera za žene zalepila poster sa detaljnim uputstvom o tome šta treba poneti i kako se pripremiti za porođaj, u kome, između ostalog, piše da u porodilište, ukoliko stiže zimska beba, treba poneti grejalicu, a uvek sredstva za higijenu.  Tom akcijom je ta grupa želela da ukaže na potrebu kvalitetnije zdravstvene usluge i nege porodilja.

Foto: „Gerila 037“

Ostale vesti

back-to-top