Gradi se prostor za Regionalni inovacioni start ap centar

Postavljeno: 05.04.2019

Radovi na podizanju sprata na zgradi Biznis inkubator centra počinju u ponedeljak, a novi prostor od 300 kvadrata namenjen je Regionalnom inovacionom start ap centru, koji se u Kruševcu otvara uz podršku Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj. Ugovor o tome, vredan oko 43 i po miliona dinara, prošlog septembra potpisali su predstavnici resornog ministarstva, Grada Kruševca i ovdašnjeg Biznis inkubatora

Tim povodom u Kruševcu je danas boravio ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović sa saradnicima. On je o otvaranju Regionalnog inovacionog startap centra Rasinskog okruga u Kruševcu,  razgovarao sa rukovodstvom Grada i direktorkom Biznis inkubator centra Draganom Bogdanović.

– Radovi kreću u ponedeljak, a istovremeno stiže i oprema i to su prve dve komponente projekta.  Treća se sastoji u tome da program i upravljanje Regionalnim inovacionim start ap centrom zaživi. Kako bi do toga došlo mi u saradnji sa ostalim nadležnim institucijama mesecima već radimo mladima, sa studentima iz Okruga, sa djacima završnih godina srednjih škola, sa noosnovanim firmama, na podizanju njihovih kapacitet. Ideja je da dok se završe infrastrukturni radovi mi imamo spremne i obučene ljude koji će moći da koriste usluge pomenutog Centra – kazala je za krusevacgrad.rs direktorka Biznis inkubator centra Dragana Bogdanović.

Ideja je da se korisnicima Centra obezbedi najmodernija oprema te stručna, mentorska i konsultantska podrška za sprovodjenje njihovih preduzetničkih ideja.

– Ovim projektom obezbediće se novi instrument za podsticanje inovativnosti i ujedno pružiti sistemska podrška mladima i početnicima u poslovanju u razvoju inovacija kod biznis ideja, dizajna proizvoda, uz povezivanje i mentorski rad sa uspešnim kompanijama iz regiona – saopšteno je iz Gradske uprave nakon sastanka.

Da Kruševac radi na obezbedjivanju uslova za obrazovanje mladih, za razvoj preduzetništva te za praćenje novih tehnologija kazala je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović koja je podsetila da je u Kruševcu otvoren Poljoprivredni fakultet te da visokoškolske ustanove doprinose razvoju inovativnog duha i podsticanja poslovnih ideja. Napomenula je da se u poslednje vreme posebna pažnja poklanja razvoju ženskog preduzetništva i unapređenju položaja žena.

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović je rekao da ministarstvo ponovo pokreće programe i konkurse za start ap centre i mala i srednja preduzeća te da se uvode dva nova programa – za žensko inovaciono preduzetništvo i za pametan i siguran grad.

Inače, prema ranijoj informaciji, za potrebe Regionalnog inovacionog start ap centra biće opremeljeno i 200 kvadrata u okviru Biznis inkubator centra, a biće mu na raspolaganju i svih 1.600 kvdrata prostora BIC-a. Predvidjeno je da u okviru Centra bude opremljena računarska učionica sa 34 umrežena kompjutera, da u posebnoj prostoriji budu jači računari sa profesionalnim softverima za programiranje, inžinjering, mašinstvo kao i da se opremi prostorija za skajp konferencije.

Ostale vesti

Komentari

  1. StNikola kaže:

    Pre će biti end-down centar za zamlaćivanje omladine što inače biznis inkubator radi godinama unazad – „spušćam plafoni i izrađujem sajtovi“…

1 thought on “Gradi se prostor za Regionalni inovacioni start ap centar

Comments are closed.

back-to-top