Predstava i izložba u AKC „Gnezdo“

Postavljeno: 11.11.2022

Povodom proslavljanja 5. rođendana Alternativnog kulturnog centra „Gnezdo“ u petak , 11. novembra u 18 časova možete besplatno pogledati predstavu „Indigo“ udruženja CEKOM iz Zrenjanina, a posle predstave u 19 časova biće otvorena izložba fotografija „ODRASTANJE“, mlade autorke Aleksandre Veljković.

Predstava „Indigo“ je nastala primenom kreativnog dramskog procesa i autorsko je delo u koprodukciji Kreativnog centra CEKOM, Kulturkick-a i Kulturnog centra Zrenjanina.

Priča koja nas vodi kroz predstavu govori o detetu, a to dete smo svi mi, koje se teško uklapa u sistemski „ram“ i društveno prihvatljive norme ponašanja. Nadovezano na glavnu liniju priče, kroz predstavu se provlače i lični materijali učesnika kao individualni pečat i potreba za prebacivanjem problema sa plana fikcije na realan život. Igra mladih glumaca, svetla, animacije, muzike, ali i jakih karakternih likova pomeriće nas iz zone komfora i motivisati da razmislimo o konkretnim problemima kojima se INDIGO bavi. Predstava je deo festivala „Na sopstveni pogon“ , Ascocijacije NKSS.

Izložba fotografija „ODRASTANJE“, mlade autorke Aleksandre Veljković, koja će biti otvorena posle predstave govori o odrastanju kao trenutku večnosti.

„Pri posmatranju izgubljenog i zbunjenog čoveka koji pokušava da se ugura u kalupe društva, rađa se emocija koja budi tematiku izložbe. Odabir nostalgičnih i naivnih predstava iz detinjstva poredi se simbolički sa predmetima iz doba adolescencije koji predstavljaju naše zavisti i poroke, koji nam se nameću kako starimo.“

M.S.

Ostale vesti

back-to-top