GO DSS – apelovao na stranke da vode fer kampanju

Postavljeno: 31.03.2016

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, Saša Anđelković, uputio je sa redovne konferencije za novinare, apel svim političkim strankama u Gradu da svoje izborne aktivnosti vode u granicama regularnosti. Novinarka redakcije lista GRAD i portala krusevacgrad.rs bila je, inače, jedina na ovoj konferenciji

dss2 Anđelković je kazao da se veliki broj građana obraća Demokratskoj stranci Srbije sa primedbama da im stranački aktivisti koje nazivaju “belim trojkama”, dolaze na vrata, traže lične podatke, kao i da se izjasne za koga će glasati na predstojećim izborima.

-Smatramo da se na ovaj način, ne samo da ugrožava izborni proces, već i ustavno pravo građana da svoje političke predstavnike biraju bez ikakvih pritisaka – ocenio je on.

Pozvao je građane da se u susret 24. aprilu sete da je u vreme naprednjačke vlasti, pored IMK “14.oktobar”, još pet preduzeća otišlo u stečaj, te da nakon izbora , kako je kazao, ista sudbina čeka i “Trajal” i Fabriku maziva.

-Za to vreme naprednjaci su u Kruševac doveli jednog jedinog investitora koji je posle nekoliko meseci ugasio proizvodnju i sada prodaje brzu hranu i ratluk u centru grada. To su uspesi stranke koja je 2012.godine došla na vlast sa parolama “Za nova radna mesta” i “Pokrenimo Kruševac”– rekao je on.

Istakao je da se ekonomska politika SNS-a zasniva na “gašenju domaće proizvodnje i dovođenju stranih insvetitora sa zapada kojima država Srbija, od kredita koje od tih zapadnjaka uzima, plaća 10.000 evra za svako radno mesto”.

-Pored toliko napuštenih hala u našem gradu, kruševačka vlast je donela odluku da nas i našu decu zaduži sa devet miliona evra kako bi izgradili dve hale za strane investiture. Ne dozvolite im to – poručio je on, istakavši da će DSS , ukoliko joj građani budu ukazali poverenje, novac od tog kredita dati kruševačkim poljoprivrednicima, te radnicima koji su ostali bez posla za pokretanje novog posla, a da strani investitori mogu kupovati hale likvidiranih ovdašnjih preduzeća.

On se osvrnuo i na događaj koji će, kako je kazao, sigurno ući u istoriju ovog grada, a tiče se prodaje imovine IMK”14.oktobar” koju je ovog meseca oglasila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

-Pre ove odluke stečaj u toj fabrici proglašen je 13.januara, a bankrotstvo 8.februara. Za manje od dva i po meseca likvidiran je ponos Kruševca i Kruševljana – kazao je Anđelković, naglasivši da je 14.oktobar za 93 godine postojanja preživeo mnoge vlasti, zaposlio desetine hiljada ljudi, izgradio Kruševac, ali da nije uspeo da preživi naprednjačku vlast.

Anđelković se osvrnuo i na odluku koja je doneta na prošlogodišnjoj Skupštini Grada, a odnosi se na učestvovanje Grada Kruševca u naknadi troškova za usluge prečišćavanja otpadnih voda u opštinama Brus i Aleksandrovac. Uz podsećanje da će, prema toj odluci, građani Kruševca , uz račun za vodu, plaćati 0,8 evra po domaćinstvu mesečno, on je prokomentarisao, između ostalog, “ da su odbornici , bez saglasnosti nosioca domaćinstavfa, odlučili da 40.000 domaćinstava mora da plaća doživotni I nasledni samodoprinos”.

Kazao je da je DSS u Otvorenom pismu gradonačelniku ukazala na nezakonitost ovakve odluke i pozvala ga da ostavkom pokaže lučnu odgovornost, te da je nakon toga uputila i akt Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave , sa zahtevom da postupi u skladu sa svojim nadležnostima, “jer je Odlukom prekršen Statut grada Kruševca i Zakon o budžetskom sistemu Republike Srbije”. Da nikakve mere u međuvremenu nisu preduzete , te da je do danas sve ostalo “mrtvo slovo na papiru”, rekao je Anđelković i poručio da DSS neće odustati, te da neće prestati da štiti građane Kruševca od takve vlasti.

Anđelković je na kraju kazao da će 7.aprila Kruševac posetiti najviši funkcioneri koalicije Dveri-DSS, te da će tom prilikom u razgovoru sa građanima predstaviti Izborni program te koalicije.

Ostale vesti

Komentari

 1. Fix kaže:

  Koja demagogija… E pa nisu naprednjaci ugasili 14. oktobar, već je on uništen i razoren mnogo ranije. Uostalom, ako se ne varam, i u vreme vaše vlasti bio je bunar bez dna u koji su država i javna preduzeća bukvalno bacali svoj novac. Dakle, zarad udvaranja onima koji su u njemu ostali i stvaranja lažne slike o nekad davno velikoj fabrici vi ste svesno uništavali i one koji nisu propali. VEĆINA ONOG ŠTO GOVORITE ČISTA JE DEMAGOGIJA.

  1. Buca kaže:

   Nisu ni rekli da su naprednjaci uništili fabriku. Rekli su da je fabrika preživela mnoge vlasti, ali nije naprednjačku. Vaše mišljenje o lažnoj slici o četrnaestom kao nekada velike fabrike govori o tome koliki uticaj kolektivna hipnoza ima na Vas. Osam i po hiljada radnika decenijama za Vas je lažna slika. Srećna Vam napredna Srbija koja pobeđuje.

 2. Fix kaže:

  O kakvih osam i po hiljada radnika vi govorite? Odavno za većinu od tih osam i po hiljada ljudi u toj fabrici nema posla. Rečima da fabrika „nije preživela naprednjačku vlast“ jasno je da želite da implicirate da je ona i odgovorna za onakav ishod koji je jedino mogla da doživi fabrika koja ne samo da ne može da normalno posluje, već državu i građane dodatno košta njeno vegetiranje. Inače, posla za veliku većinu pomenutih radnika nije bilo ni za vreme vlasti DSS-a i u državi i u našem gradu. Virtuelna stvarnost koju ste hteli da održavate ili da drugi održava o trošku građana Kruševca i Srbije je preskupa i neopravdana, jer je pretila da uništi i one fabrike koje ovde dobro posluju. Pa pre će Srbija sa zdravim odnosima i zdravim fabrikama koje normalno posluju da pobeđuje nego ona koja je zasnovana na gubitašima koji nemilice troše i sem što i sami vegeteraju prete da u takvo stanje dovedu i sve oko sebe.

  1. Buca kaže:

   Ipak ću sa Vama polemisati i ako niste odgovorili meni već DSS-u. Vidite, naprednjaci su 2012. u Kruševcu došli na vlast ponajviše koristeći težak položaj “14. oktobra“. Tada su gromoglasno obećavali da će Četrnaesti raditi za vojnu industriju. To isto ponovili su i čak i prethodne 2015. godine i tom prilikom su u taj program uvrstili i “Trayal“. Prosto je neverovatno da Ministar vojni i drugi najuticajni čovek stranke nije mogao da Četrnaestom obezbedi namensku proizvodnju bar za 500 radnika. Četrnaesti bi preživeo i čekao ozbiljnog investitora. Indikatiivna je i brzina kojom je likvidiran. Stečaj, bankrotsvo, prodaja imovine sve za dva meseca. Moja čestitka za srećnu naprednu Srbiju je čestitka za iluziju, za stanje kolektivne hipnoze u koju je narod uveden lažnim obećanjima.

4 thoughts on “GO DSS – apelovao na stranke da vode fer kampanju

Comments are closed.

back-to-top