Dodatna pomoć države za desetak hiljada Kruševljana

Postavljeno: 23.04.2021

Dodatnih 60 evra državne pomoći dobiće nezaposleni koji su 15. aprila bili na evidenciji nezaposlenih, što znači da će na taj novac moći da računa oko deset hiljada ljudi iz Kruševca, odnosno oko 20 hiljada lica iz Rasinskog okruga

Naime, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović nedavno je izjavio da će na dodatnu pomoć države od 60 evra moći da računaju nezaposleni koji su bili evidentirani kod Nacionalne službe za zapošljavanje na dan kada je usvojen rebalans budžeta – 15. aprila.

Prema podacima kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje na kraju marta na evidenciji nezaposlenih u Kruševcu je bilo 10.198 lica, a u Rasinskom okrugu 20.417.

– Važno je napomenuti da će pomoć biti isplaćena u junu i da je presek napravljen 15. aprila. Svi koji se prijavljuju nakon toga mogu da koriste druga prava i druge usluge Nacionalne službe, ali na ovu pomoć neće moći da računaju – preneli su mediji izjavu Zorana Martinovića.

Skupština Srbije usvojila je juče tri zakona za sprovođenje trećeg paketa pomoći građanima i privredi za ublažavanje posledica pandemije korona virisa.

Predviđeno je da se, da bi građani dobili novčanu pomoć od 60 evra, uspostavi Privremeni registar punoletnih koji će biti osnov za isplatu, a onima koji se budu prijavili za tu vrstu pomoći biće isplaćeno dva puta po 30 evra, u maju i novembru. Građani će moći da prijavljuju od 28. aprila do 15. maja, elektronski preko portala Uprave za trezor, a od 5. maja i preko kol centra.

Penzioneri, primaoci novčane socijalne pomoći i lica iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija neće morati da se prijavljuju jer će njima automatski novac biti uplaćen.
Predviđeno je da penzioneri dobiju dodatnih 50 evra, dok će nezaposleni dobiti dodatnih 60 evra.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top