Detalji o dobijanju komercijalnog testa na korona virus u Kruševcu

Postavljeno: 22.08.2020

U kruševačkoj Kovid ambulanti počelo je komercijalno testiranje na korona virus. Testiranje se zakazuje telefonom, vrši se svakog radnog dana od 7 do 9 časova, sa ličnom kartom ili pasošem i dokazom o prethodno izvršenoj uplati na namenski  račun RFZO. Rezultati  testova stižu u roku od 24 sata, a mogu se preuzeti lično ili preko portala www.e-zdravlje.gov.rs 

Test neophodan građanima koji žele da putuju van granica Srbije, može se uraditi u montažnoj laboratoriji postavljenoj ispred ambulante „14.oktobar, koja je fizički odvojena od crvene zone Kovid ambulante.  Svi koji dođu moraju imati zaštitne maske, te poštovati propisanu fizičku distancu od najmanje metar i po.

Da urade test na korona virus o svom trošku, mogu sva fizička i pravna lica, kao i strani državljani. Testiranje se zakazuje svakog radnog dana od 7 do 12 časova, na telefon  064 865 35 76, a pored imena i prezimena, poželjno je da građani ostave i svoj matični broj, te kontakt telefon u slučaju da dođe do izmene zakazanog termina testiranja.

Uzorci se na analizu šalju u niški Institut za javno zdravlje, stižu u roku od 24 sata, a mogu se preuzeti preko portala www.e-zdravlje.gov.rs ili lično, u laboratoriji gde je izvršeno uzorkovanje, svakog radnog dana od 10 do 12 časova.  Prilikom preuzimanja rezultata, potrebno je poneti ličnu kartu ili pasoš, ukoliko je reč o stranim državljanima.

Sve primedbe građana u vezi sa testiranjem na lični zahtev, mogu biti upućene putem broja telefona 064/8522-427.

Sa testiranjem na lični zahtev, ovdašnji Dom zdravlja započeo je juče (petak), kada je uzeto 15 uzoraka.

D.P.

Kako do rezultata testa

Ukoliko čekate rezultate PCR testa na COVID-19 možete se prijaviti na automatski servis za dobijanje obaveštenja putem mejla i SMS poruke, 24 časa dnevno. Obaveštenje ne sadrži rezultate testa već samo informaciju da je test gotov, kao i datum izdavanja testa. Rezultate testa možete pogledati na portalu www.e-zdravlje.gov.rs tako što ćete se prijaviti na jedan od sledećih načina:

–  Ukoliko imate nalog na portalu eUprava izaberite opciju ”Prijavi se preko eid.gov.rs“

– Ukoliko želite da se prijavite unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja izaberite opciju ”Prijava sa karticom zdravstvenog osiguranja” Test možete preuzeti i u zdravstvenoj ustanovi gde ste se testirali. Putem ovog servisa ne šalju se informacije o serološkim testovima na COVID-19 (brzi testovi), već isključivo o PCR testovima.

Kao se popunjava uplatnica za testiranje na lični zahtev

Testiranje na lični zahtev na virus korona košta 6.000 dinara, a uplata se vrši isključivo na žiro račun Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje 840-17750-34.

Građani koji žele da se testiraju na virus korona, prvo treba da uplate novac na račun za posebne namene (za usluge RT-PCR testiranja na prosustvo SARS CoV2) Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, nakon čega odlaze u Kovid ambulantu  gde  se radi uzimanje uzorka.

Prilikom uplate, fizička lica treba da unesu ime, prezime, adresu i mesto prebivališta, a kao poziv na broj svoj JMBG.

Za pravna lica potrebno je navesti naziv i sedište i PIB pravnog lica (ukoliko pravno lice uplaćuje za više  zaposlenih i spisak lica sa njihovim JMBG), a strani državljani ime, prezime i državu prebivališta, te broj pasoša ili inostranog osiguranja.

Ostale vesti

Komentari

2 thoughts on “Detalji o dobijanju komercijalnog testa na korona virus u Kruševcu

Comments are closed.

back-to-top