+381 64 812 51 81
Naslovna » Zdravlje » Bolnica dobila pet respiratora 

Bolnica dobila pet respiratora 

Kompanija Henkel Srbija i Fondacija Novak Đoković donirale su kruševačkoj Bolnici pet respiratora i pet kliničkih monitora. Bolnica sada ima 16 respiratora, a sa obukom kadra za rad sa novim aparatima, krenuće se odmah

Vredna donacija kruševačkoj Bolnici uručena je danas, a o primeni respiratora i monitora u medicinskoj praksi, na konferenciji za novinare govorio je pomoćnik direktora za medicinska pitanja, anesteziolog  Savko Marković.

Reč je o izuzetno kvalitetnim aparatima koji su poslednja reč tehnike na tom polju i imaju višestruku namenu.  Koriste se u jedinicama intenzivnog lečenja nivoa 3 i 2, za neposredni oporavak posle opšte anestezije, arteficijelnu ventilatornu potporu tokom transporta, u toku dijagnostičih i terapijskih procedura ( tokom snimanja u rentgen kabinetima, hemodijalize i slično) tako da su upotrebljivi i u hirurškom i internističkom i svim drugim sektorima – objasnio  je Marković, dodajući da su sa ovim aparatima, u slučaju bilo kakvih povećanih potreba,  znatno  ojačani bolnički tehnički kapaciteti.

Marković je kazao da su  aparati primenjivi za sve uzraste, od dečjeg do najstarijih pacijenata, te istakao i to da će zahvaljujući doniranoj opremi  zdravstveni radnici,  uz mnogo više samopozdanja i volje, biti u prilici  da najtežim pacijentima pruže veće šanse za lečenje i oporavak. 

Na vrednoj donaciji zahvalila se i direktorka ove zdravstvene ustanove, doktorka Vesna Stević Gajić, istakavši tom prilikom da kruševačka Bolnica ima dugogodišnju saradnju sa kompanijom Henkel, te da podrška nije izostala ni tokom vanrednog stanja .

Saradnja sa Henkelom se tokom svih ovih godina razvijala na principima humanosti, nije izostala ni tokom pandemije, a sa Fondacijom Novak Đoković saradnja je uspostavljena sada, u ovim najtežim trenucima. Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji, našim pacijentima ćemo pružiti bezbedniju i bolju zdravstvenu zaštitu, a našim zdravstvenim radnicima ćemo dodatno razviti samopouzdanje i ohrabriti ih – rekla je ona, dodajući da je Bolnica ranije imala šest respiratora, da je tokom pandemije dobila još pet, te da sa ovom donacijom sada ima 16 respiratora.

Dušan Antonijević, direktor fabrike Henkel u  Kruševcu, kazao je da Henkel kao odgovorna kompanija vodi brigu o zajednici u kojoj posluje i svim njenim članovima.

Hvala našim partnerima, Fondaciji Novak Đoković, sa kojom imamo dugoročnu  saradnju i delimo iste vrednosti, što je jako važno. Pružili su nam sjajnu pomoć u nabavci ovih pet respiratora, a sve u cilju i nameri da pomognemo Opštoj bolnici u Kruševcu i svim medicinskim radnicima kako bi što lakše radili na očuvanju zdravlja  svih naših sugrađana – kazao je Antonijević uz, kako je istakao, lično divljenje i zahvalnost  svim medicinskim radnicima na ogromnom trudu koji su uložili u ovom periodu.

Kompanija Henkel je, inače, tokom vanrednog stanja kruševačkoj Bolnici, između ostalog, donirala i oko 2.000  hirurških maski i 500 vizira, a širom Srbije, tokom pandemije, donirana je roba u vrednosti od oko 385.000 evra, pre svega Crvenom krstu, domovima zdravlja i domovima za stare.

Emina Potrić, predstavnica Fondacije Novak Đoković, istakla je da tim fondacije oseća dužnost da pomogne svima kojima je pomoć najpotrebnija.

Solidarnost i odgovornost  su ovom trenutku najvažniji i mi ćemo u narednim danima nastaviti sa donacijama i za druge kovid centre u Srbiji- kazala je ona, te podsetila da su Novak i Jelena Đoković  donirali  milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za naše bolnice i za zdravstvene ustanove, kao pomoć u borbi protiv KOVID 19.

D.P.

Kompanija Henkel Srbija i Fondacija Novak Đoković donirale su kruševačkoj Bolnici pet respiratora i pet kliničkih monitora. Bolnica sada ima 16 respiratora, a sa obukom kadra za rad sa novim aparatima, krenuće se odmah Vredna donacija kruševačkoj Bolnici uručena je danas, a o primeni respiratora i monitora u medicinskoj praksi, na konferenciji za novinare govorio je pomoćnik direktora za medicinska pitanja, anesteziolog  Savko Marković. - Reč je o izuzetno kvalitetnim aparatima koji su poslednja reč tehnike na tom polju i imaju višestruku namenu.  Koriste se u jedinicama intenzivnog lečenja nivoa 3 i 2, za neposredni oporavak posle opšte anestezije, arteficijelnu…

Review Overview

Rejting korisnika 2.23 ( 3 glasova)
x

Proveri i

FK Trajal već u Srpskoj ligi: Završićemo sezonu kako dolikuje!

„Gumarima“ preostale dve utakmice u Prvoj ligi – večeras u Kruševcu protiv Žarkova i u sredu u Čačku protiv BorcaFK ...

“@Instabajka” učenika OŠ “Jovan Popović”

Dramska sekcija “Jovanovci” iz OŠ “Jovan Popović” predstavila se na ovogodišnjem Festivalu školskog teatra sa komadom “@Instabajka”. Predstavu je režirala ...

Ovom tekstu nije potreban naslov, ovo su istinite priče iz KOVID zone

Ovom tekstu nije potreban ni uvod ni autor. Portal “Kruševacgrad” donosi vam istinite priče iz crvene zone koje su sinoć ...

SSP: Kanalizacija u Velikom Golovodu ne funkcioniše dobro, uprkos tvrdnjama nadležnih

– Jedan od najvećih problema meštana naselja Veliko Golovode, pored toga što nemaju vrtić i poštu, je i to što ...

Odloženo suđenje za napad na Stefanovića i Jovanovića, jedan od okrivljenih izostao

Nedolazak jednog od trojice okrivljenih, bio je razlog za odlaganje današnjeg suđenja za događaj iz novembra 2018. godine kada su ...