Bokseri kluba “Kruševac 037” briljiraju na takmičenjima

Postavljeno: 03.07.2021

Mladi kruševački bokseri iz kluba “Kruševac 037” postigli su zapažene rezultate u prethodnom periodu. Vuk Vukajlović je osvojio prvo mesto na Pojedinačnom prvenstvu za juniore, dok je Vlada Jovanović osvojio treće mesto. Marko Zlatić i Miljan Savić su ucestvovali na prvenstvu drzave za omladince

– Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za juniore, koje je održano u Lazarevcu, Vuk Vukajlović je postao vicesampion države u kategoriji do 54kg što je odličan rezultat s obzirom na jaku konkurenciju. Vlada Jovanović je treći u kategoriji do 64 kg, dok Nemanja Mijajlović (proslogodisnji kadetski prvak drzave) nije uspeo ove godine da se izbori za medalju jer mu i žreb nije bio naklonjen – kaže Dragiša Milojević, trener.

Marko Zlatić i Miljan Savić su učestvovali na Prvenstvu države u Čacku, za omladince do 18 godina.

– Zlatić je i pored veoma jake konkurencije uspeo da dodje do finala kada je izgubio meč u izjednačenoj borbi od Stefana Krasića petostrukog državnog prvaka i osvajača medalje sa evropskog prvenstva. Ovo je za njega, a i za naš klub izuzetan rezultat. Savić nije imao sreće sa žlebom jer mu je već u prvom meču protivnik bio reprezentativac, Jovanović, koji je i ove godine postao prvak države – objašnjava on.

Podsećamo, na Regionalnom pojedinačnom prvenstvu koje je održano početkom maja, učestvovalo je četvoro takmičara iz kluba “Kruševac 037”. Zlatić i Stošić su tada osvojili treće mesto, dok je Miljan Savić osvojio zlatnu medalju i postao prvak šumadijsko-pomoravskog regiona u kategoriji od 69kg.

Takmičari ovog kluba su nastavili da se nadmetaju u Ligi, a posle petog kola zauzeli su šesto mesto.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top