Besplatno programiranje i robotika za decu, prijave u toku!

Postavljeno: 11.07.2022

Kruševačko Udruženje „Moj genijalac“ organizuje obuku „Robotika i programiranje za decu“, namenjenu deci od 9 do 14 godina. Reč je o obuci koja je besplatna, a sprovodi se uz podršku lokalne samouprave, u okviru Lokalnog plana akcije za decu. Prijavljivanje traje do 31. jula, a obuka se sprovodi tokom avgusta i septembra.

Projekat je, prema navodima udruženja „Moj genijalac“, namenjen deci od 9 do 14 godina koja su iz porodica lošijeg materijalno-socijalnog stanja, potom deci iz višečlanih porodica, deci bez roditeljskog staranja, te deci čiji roditelji imaju niže obrazovanje.

Cilj projekta je je ostvarivanje podjednakih uslova u obrazovanju i sticanju novih znanja za svu decu, bolja integracija dece u društvu, uvećanje formalne kompetencije dece i daljeg ličnog i profesionalnog razvoja, poboljšanje položaja navedenih osetljivih grupa kao i borba protiv siromaštva – navodi Davor Jovanović, predstavnik Udruženja „Moj genijalac“.

Predavanja i radionice su besplatne. Predviđeno je da njima bude obuhvaćeno 12 polaznika, ali Jovanović kaže da je Udruženje spremno da ovom edukacijom obuhvati 30 do 40 školaraca.

Zainteresovani mogu da se prijave do 31. jula, na telefon 064 811 4335 ili na mejl  [email protected].

J.B.

Foto: Udruženje „Moj genijalac“

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Kristina kaže:

    Konačno neko da se seti u lokalu da podrži i ovakve savremene i moderne projekte.

  2. Marija kaže:

    Sve pohvale za ovo Moj genijalac. Moje dete je pohađalo radionicu Robotike i programiranja i veoma smo zadovoljni i odnosom prema deci i znanjem koje deca usvajaju na radionici.

2 thoughts on “Besplatno programiranje i robotika za decu, prijave u toku!

Comments are closed.

back-to-top