Kad je teško zovi Sašu Kusovca 

Postavljeno: 11.07.2022

Za Sašu Kusovca iz Kruševca, bivšeg talentovanog uspešnog rukometaša, sada sportskog direktora rukometnog kluba Kruševac, člana Prve lige Zapad, s poštovanjem svedoče o karijeri i izvršavanju zadataka kojima se bavio i bio totalno posvećen rukometu. 

– Počeo sam da učim rukomet 1982. godine. Sa 14 godina, dve godine kasnije, sam već bio u dresu bivšeg ORK Napredak, koji je nažalost doživeo debakl, izbrisan sa mape postojećih, iako je bio i u Super ligi od 2010. do 2014. godine. Razlog je bio materijalne prirode. Ja i danas tvrdim da to nismo smeli da dozvolimo da nam se dogodi – ističe Kusovac, koji je igrao levo krilo, a po potrebi i desno.

Omiljen među saigračima i obožavaocima rukometa, Saša Kusovac je igrao i za RK Trajal (bivše Obilićevo), a kao student, u Beogradu, i za ekipu Studentski Grad.

Zanimljivo je da smo mi iz Lazarevog grada 1987. godine bili prvaci Srbije u juniorskoj konkurenciji, a u bivšoj Jugoslaviji osvojili smo treće mesto. Ta generacija i taj uspeh teško je da će neko ponoviti – veli Kusovac.

Saša Kusovac je 2004. godine nosio dres trsteničke Prve Petoletke. Igračku karijeru je završio posle jedne polusezone u RK Knez Lazar u Kruševcu.

O njegovim igrama i nadigravanju sa rivalima mogli bi da svedoče saigrači poput Bogdanovića, Punoševca i drugi, a svakako i predsednik RK KruševacMiodrag Trifunović, koji mu je poverio posao sportskog direktora. On kaže „Saša Kusovac je rođen da bude uspešan u rukometu“.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top