Ambasador Južne Koreje u poseti Kruševcu

Postavljeno: 11.11.2022

Jaewoong Lee, ambasador Republike Koreje, nakon razgovora sa predstavnicima Grada i kruševačkim privrednicima, kazao je da postoje velike mogućnosti za međusobnu saradnju u oblasti privrede i turizma.

Nakon sastanka u kabinetu gradonačelnice, amabasador i njegovi saradnici, sa ovdašnim privrednicima sastali su se u Regionalnoj privrednoj komori. Ambasador je, posle razgovora sa privrednicima i rukovodstvom Grada, najavio je da će biznismenima iz Koreje predstaviti ekonomske mogućnosti Kruševca, a građanima približiti turističe potencijale našeg grada. Kao jedan od bitnih parametara za investiranje, naveo je dobar geografski položaj Kruševca.

Gradonačelnica Jasmina Palurović kazala je da je ambasador upoznat sa osnovnim karakteristikama grada Kruševca, trenutnoj privredno socijalnoj situaciji, te potencijalima u oblasti kulture, sporta i drugim sferama javnog života.

– Pokazali smo da osim Beograda, postoje i druga dobra poslovna okruženja u Srbiji. Imajući u vidu broj stranih kompanija koje su Kruševac odabrale kao mesto poslovanja, naš grad jeste dobar primer- navela je ona.
U Kruševcu, trgovinsku razmenu sa Korejom već ostvaruju kompanije, Cooper Tires, Kromberg i Šubert i Trayal, a prostora ima u oblasti IT sektora, automobilske industrije, proizvodnje širokog asortimana roba…

Inače, Južna Koreja trenutno je među top 10 ekonomija u svetu i peti najveći svetski izvoznik. U Srbiji je trenutno registrovano 16 aktivnih privrednih subjekata, čiji su većinski vlasnici građani Republike Koreje.

D.P.

Foto: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top