Ambasador Indonezije: pozvao privrednike na Poslovni forum

Postavljeno: 12.10.2022

Ambasador Indonezije, Muhamed V. Čandra, danas se, u organizaciji Regionalne privredne komore Kruševac i Ambasade Indonezije susreo sa privrednicima Rasinskog upravnog okruga i održao prezentaciju predstojećeg Poslovnog foruma INA-CEE Indonezija, koji će se održati onlajn 19. oktobra, pod sloganom „Poslovno povezivanje – povezivanje kompanija”, a na kome će učestovati tridesetak kompanija

– Nisam ovde prvi put, imao sam razlog da se vratim, a to je razvijanje posla između Agencije i Rasinskog okruga. Ovaj put promovišemo Poslovni forum koji će se održati u Džakarti. Privrednike smo upoznali sa tim kakvu komunikaciju i poslovnu saradnju mogu da ostvare između Indonezije i Srbije, a posebno između Rasinskog okruga, pošto vidimo veliki potencijal ovde – kaže ambasador Muhamed V. Čandra.

Poslovni forum održače se 19.oktobra ove godine, a firme će moći da se registruju i učestvuju onlajn. Ovom priliko, predstavljena je i platforma koja će tokom cele godine biti otvorena i na koju će moći da se prijave naše, zainteresovane kompanije, koje žele da sarađuju sa indonežanskim.

Maja Marković, direktorka Regionalne privredne komore kaže da je jedan od strateških ciljeva Komore internacionalizacija srpske privrede, jačanje konkurentnosti, unapređenje ekonomskog razvoja, povećanje izvoza, stranih, direktnih investicija, ali i promovisanje privrednog prostora Rasinskog okruga, kao atraktivne investicione destinacije.

– Naša komora je od 2019. godine uspostavila saradnju sa Ambasadom Indonezije, a te iste godine naša privredna delegacija je posetila sajam u Indoneziji i bila najbrojnija. Te godine učestvovalo je desetak kompanija u spoljnotrgovinskoj razmeni, a ove godine se broj uvećano na čak 30 kompanija -ističe Markovićka.

Inače, po rečima direktorke, proizvodi koji se Indonezije kod nas najviše uvoze su kaučuk, morski proizvodi, kafa, kakao, nameštaj od bambusa i palmino ulje. A ono što naši privrednici mogu da ponude Indoneziji su poljoprivredni, prehrambeni proizvodi i proizvodi hemijske industrije.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

  1. Đorđe kaže:

    Dobro došli, g.Čandra. Imamo sve, fali nam mleko.
    https://webllena.com

1 thought on “Ambasador Indonezije: pozvao privrednike na Poslovni forum

Comments are closed.

back-to-top